NA24.no

Foto: Bjørn Sigurdsøn (SCANPIX)

Odim kjøper i Canada

Styrker kjernekraftposisjonen med kanadisk selskap.

Oljeteknologi- og verkstedskonsernet Odim kjøper det kandadiske selskapet Numet Engineering Ltd. (Numet).

NA24 - din næringslivsavis

Prisen på selskapet er om lag 110 million kroner. Odim overtar selskapet kontantfritt og gjeldfritt, opplyses det i en børsmelding.

Oppkjøpet av Mumet vil kombinert med Odims eksisterende portefølje innen automatiserte håndteringssystemer for kjernekraftindustrien danne et solid fundament for Odims målsetting om å bli en ledende leverandør av automatiserte håndteringssystemer i det raskt voksende kjernekraftmarkedet, skriver selskapet i meldingen.

- Vår strategi har vært å styrke Odims tilstedeværelse innen kjernekraftmarkedet. Gjennom oppkjøpet av Numet har vi forsterket mulighetene til å nå vårt mål om å ta en ledende posisjon innen dette lovende markedet. Oppkjøpet av Numet gir oss ytterligere anledning til å utvide våre aktiviteter også utenfor Canada, og vil bidra til fremtidig vekst i den nord-amerikanske delen av Odim, sier konsernsjef Jogeir Romestrand.

Etter dette oppkøpet består Odims virksomhet i Nord-Amerika av Odim Inc. og datterselskapene Odim Spectrum Ltd. (Peterborough, Canada), Odim Brooke Ocean (Halifax, Canada), Odim Defence Systems (Massachusetts, USA) og Numet Engineering Ltd. (Peterborough, Canada).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere