NA24.no

Odim suser videre

Ingeniør- og verkstedskonsernet Odim fortsetter den sterke og lønnsomme veksten.

Odim-konsernet økte driftsinntektene med 150 millioner kroner sammenlignet med første kvartal i fjor. Dette ga samlede driftsinntekter på 450 millioner kroner i første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Odim har tross veksten også klart å ta vare på resultatene, som på driften steg fra 42,9 millioner kroner i de første tre månedene i fjor til 58,9 millioner i årets første kvartal.

Resultatet før skatt endte på 64,7 millioner kroner, mot 47 millioner i samme periode i fjor. Resultatmarginen før skatt falt fra 16 prosent i fjor til 14,4 prosent i årets tre første måneder. Driftsmarginen før avskrivninger steg derimot fra 16 prosent i fjor til 17,4 prosent i første kvartal i år.

Odim har gjennom kvartalet sikret seg en mengde nye ordre, og ordreboken er nå den høyeste for konsernet noensinne med over 2,1 milliarder kroner.

Ifølge kvartalsrapporten har Odim klart å holde veksttempoet inn i andre kvartal og har så langt dratt inn ordre for 640 millioner kroner tross kun halvgått kvartal. Spesielt sseismikksegmentet har vært sterkt for Odim i det siste med en rekke nye ordre av håndterignsutstyry fra bransjen.

Selskapet opprettholder målet om en omsetning i år på 2 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere