NA24.no

OECD anbefaler å gjeninnføre arveavgift

Siv Jensen
Siv Jensen Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Forslaget møtes med hoderisting fra finansminister Siv Jensen (Frp).

OECD mener at formuesskatt og arveavgift kan brukes for å utjevne ulikheter i samfunnet og anbefaler Norge å gjeninnføre arveavgiften.

- Vi er stolte over å ha fjernet arveavgiften, sier hun til Klassekampen.

Det er i en ny rapport at OECD – Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling – anbefaler Norge å innføre avgiften igjen.

OECD peker på at de økonomiske forskjellene i medlemslandene øker raskt og særlig i noen av de anglosaksiske og nordiske landene.

Organisasjonen slår fast at den rikeste delen av befolkningen i Norge i dag drar fra resten i et langt høyere tempo enn i land som Frankrike, Nederland og Spania.

Anbefalingen fra OECD faller ikke i god jord hos Siv Jensen, som onsdag legger fram et revidert nasjonalbudsjett som forventes å inneholde signaler om ytterligere kutt i formuesskatten.

- Regjeringen er stolt over å ha fjernet arveavgiften. Den har vært uheldig for generasjonsskifter i familieeide bedrifter, i tillegg til at den har usosiale sider som rammer vanlige folk, mener finansministeren.

Hun mener at inntektsulikheten i Norge er blant de laveste i OECD-landene og at fjerningen av arveavgiften ikke har endret på dette. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere