NA24.no

STOLTE: Sykepleier på jobb på Oslo universitetssykehus, Radiumhospitalet i Oslo. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
STOLTE: Sykepleier på jobb på Oslo universitetssykehus, Radiumhospitalet i Oslo. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix

Offentlige ansatte oftere stolt av jobben

Sist oppdatert:
Ansatte i offentlig sektor føler oftere at de bidrar til samfunnet enn ansatte i privat sektor, viser en ny undersøkelse.

Offentlig sektor scorer også høyere på yrkesstolthet og yrkesidentifikasjon, viser undersøkelsen om meningen med arbeid som Opinion har gjennomført for Manpower, skriver Dagsavisen.

– Jeg må innrømme at jeg blir litt overrasket over at det var så stor forskjell mellom privat og offentlig sektor på enkelte punkter, sier konsernsjef i Manpower Group, Maalfrid Brath.

– Jeg tror noe kan forklares med at mange i offentlig sektor har profesjonsutdannelse, som lærere, sykepleiere eller prester. De velger yrke først og fremst fordi det er faget de er opptatt av, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere