NA24.no

Offentlige ansatte oftere stolt av jobben

STOLTE: Sykepleier på jobb på Oslo universitetssykehus, Radiumhospitalet i Oslo. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
STOLTE: Sykepleier på jobb på Oslo universitetssykehus, Radiumhospitalet i Oslo. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Ansatte i offentlig sektor føler oftere at de bidrar til samfunnet enn ansatte i privat sektor, viser en ny undersøkelse.

Offentlig sektor scorer også høyere på yrkesstolthet og yrkesidentifikasjon, viser undersøkelsen om meningen med arbeid som Opinion har gjennomført for Manpower, skriver Dagsavisen.

– Jeg må innrømme at jeg blir litt overrasket over at det var så stor forskjell mellom privat og offentlig sektor på enkelte punkter, sier konsernsjef i Manpower Group, Maalfrid Brath.

– Jeg tror noe kan forklares med at mange i offentlig sektor har profesjonsutdannelse, som lærere, sykepleiere eller prester. De velger yrke først og fremst fordi det er faget de er opptatt av, sier hun.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere