NA24.no

Office 2007 er nå klar

Over to måneder før du kan kjøpe Office 2007, er nå programvarepakken klar på nett.

Microsofts nye programvarepakke Office 2007 vil lanseres sammen med Windows Vista i slutten av januar, men allerede nå er pakken klar. På mandag ble programvarepakken gjort tilgjengelig på Microsofts utviklernettsted MSDN.

Norsk utgave ikke klar
I første omgang er det kun snakk om den engelske, tyske og japanske utgaven av pakken, men norsk stavekontroll er likevel inkludert.

Vi har installert den endelige fullversjonen av pakken, og det er liten tvil om at Microsoft har brukt de siste månedene til å optimalisere ytelsen betydelig.

I forhold til den offentlig tilgjengelig Beta-utgaven av Office 2007 er det ikke gjort mange funksjonelle endringer. Det meste som vi har sett i Beta-utgaven har forblitt likt.

Se vår gjennomgang av Office 2007 Beta her.

Betydelig optimalisert
Derimot går ting nå mye glattere, og det er kortere ventetider på tunge oppgaver. Det er særlig påfallende hvor utrolig mye raskere programmet fungerer i såkalt kompabilitetsmodus, den modusen programmene går inn i hvis du åpner dokumenter lagret i formatet lagret i eldre utgaver av Office.

Mens Beta 2 omtrent føltes som svært tykk sirup når kompabilitetsmodusen var aktivert, er det ikke lenger noen merkbar ytelsesforskjell.

Grunn til å glede seg
Det er med andre ord god grunn til å glede seg til Office 2007 blir tilgjengelig i slutten av januar. Det nye brukergrensesnittet fremstår kanskje litt fremmed i starten, men vi kan love at det er langt mer effektivt når du først har blitt familiær med endringene.

Vi vil om ikke lang tid komme med en artikkelserie der vi går gjennom alle aspektene ved den nye Office-pakken.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere