Offshore-pyser på børsen

Fallende aksjekurser i en rekke offshore-selskaper dro ned verdien av aksjene på Oslo Børs tirsdag. Det var det ingen grunn til, mener en analytiker.

17.01.06 17:06

Med en oljepris på sitt høyeste nivå siden oktober og rekordsterk offshore-indeks i USA lå forholdene godt til rette for offshore-selskapene på Oslo Børs. Tirsdag ettermidag (norsk tid) er Oil Service-indeksen i USA opp 1,6 prosent til tidenes høyeste nivå. Men her i Norge uteble oppturen, og ble erstattet av nedtur.

Ved børsslutt er taperlisten fylt opp med offshore-selskaper. DeepOcean var ved børsslutt ned 4,57 prosent. Petrolia Drilling endte ned 4,51 prosent. Smedvig endte ned 0,96 prosent. SeaDrill var ved børsslutt ned 1,56 prosent. Stolt Offshore falt tilbake 0,92 prosent. Og Petroleum Geo-Services falt med 1,57 prosent.

Offshore-analytiker Carl Fredrik Grøsland mener det er merkelig at offshore-aksjene faller på en dag som dette.

- Det er ikke noe fundamentalt som tilsier fall. Tvert imot, sier Grøsland til TV 2 Nettavisen.

Han tror forsiden av Finansavisen (Tror på oljestup) og gevinstsikring kan ha påvirket dagens handel.

- Når man snakker om et fall i oljeprisen på 15 dollar, så kan det påvirke markedet psykologisk. Ironisk nok er jo oljeprisen på over 63 dollar i dag. Vi så litt av det samme i forrige uke, men så gikk det noen dager og da kom det fort opp igjen, sier Grøsland.

Den høye oljeprisen løftet Statoil videre til nok en rekordnotering tirsdag. Aksjekursen endte til slutt opp 0,59 prosent til 169,50 kroner.

DNO faller litt tilbake tirsdag etter tre dager med stigende aksjekurs. Tirsdag ettermiddag sier analytiker Martin Mølsæter i First Securities at han har stor tro på DNO som en oppkjøpskandidat .

Fall i bulkratene sendte aksjekursen til Jinhui og Golden Ocean Group et godt stykke nedover. Jinhui ble tirsdagens børstaper med et fall på 6,75 prosent.

Hovedindeksen endte til slutt ned 0,52 prosent 340 poeng. Det ble til sammen omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 9,1 milliarder kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.