*Nettavisen* Økonomi.

Og Moberg vil kjøpe Polaris

Edda-sjefen bryr seg ikke om selskapets gjeldskrise når han svarer på Polarisbudet.

02.10.08 09:28

Onsdag morgen meldte NA24 Trondheim om at Adresseavisen legger inn bud på Edda-avisene på Nord-Vestlandet. Les mer om dette her.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Budet førte til stor oppstandelse i A-pressens ledelse. Den som tok budet tyngst var Mecoms norske sjef Jan Moberg. Han har kjørt et maratonløp for å få på plass nye eiere til hele det norske selskapet. Så langt er det kun A-pressen som er aktuelle, mens Adressa ønsker seg deler av selskapet.

Bryr seg ikke om gjelden
Årsaken til at salgsprosessen i Edda har blitt satt i gang, er gjeldskrisen Mecom er inne i. Dette bryr Moberg seg inne om når han svarer på Adressas bud på Edda-avisene

- Vi har ikke vurdert å selge deler av virksomheten, spesielt ikke Nord- Vestlandet. Strukturen til Edda Media er bedre tjent med å legge ting inn enn å ta ting ut, og vi kan god legge inn Polaris Media, sier Moberg til Finansavisen.

Moberg sier han har signalisert overfor Mecom-ledelsen at Polaris Media kan godt passe inn i selskapets norske virksomhet. Moberg var ikke tilgjengelig for kommentar for NA24 Propaganda hele onsdag.

Behandles profesjonelt
Mecom-ledelsen sier de vil behandle Adressa-budet profesjonelt.

– Mecom vil selvsagt forholde seg profesjonelt til budet fra Adresseavisen, hvilket innebærer at det vil bli vurdert av Mecoms ansvarlige organer, sier Eric Cameron, talsmann for Mecom i Norge til NA24 Trondheim.

Mecom har flere ganger påpekt at Edda Media ikke er til salgs. Den holdningen står likevel fast, ifølge Cameron.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag