Gå til sidens hovedinnhold

Øker Vigdis-reservene

StatoilHydro nå satt i gang den nye brønnrammen på Vigdis-feltet.

Med brønnramme nummer tre i produksjon på Vigdis, øker StatoilHydro de utvinnbare reservene med 16 millioner fat fra Vigdis-feltet.

NA24 - din næringslivsavis

– Dette er et viktig prosjekt for økt oljeutvinning og er et av mange gode bidrag for å nå produksjonsmålene vi har satt, sier Bente Aleksandersen, produksjonsdirektør for Snorre.

Vigdis-feltet er en del av lisensen PL089, som igjen er en del av Snorre resultatområde. Vigdis startet opp i 1997 og sender daglig omkring 60.000 fat råolje til Snorre A-plattformen for prosessering.

Bunnramme og rørledning ble installert sommeren 2006. Boringen av de første to brønnene ble nylig ferdigstilt med riggen Borgland Dolphin. De to brønnene gir en ekstra produksjon på rundt 11.000 fat olje per dag.

Mengden utvinnbare reserver fra feltet er beregnet til 360 millioner fat olje, det dobbelte av det eierne anslo i starten. StatoilHydro sikter nå mot en utvinnignsprosent på meget sterke 61 prosent fra feltet.

Rettighetshavere i PL089: StatoilHydro (41,5 prosent), Petoro (30), ExxonMobil (10,5), Idemitsu (9,6), Total (5,6) og RWE Dea (2,80).

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett