*Nettavisen* Økonomi.

Økokrim går etter toppmegler

Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Det tas ut tiltale i den mye omtalte DNO-saken.

16.09.10 13:41

Økokrim har valgt å gå videre på sakskomplekset rundt handelen med DNO-aksjer, etter en negativ artikkel på Nettavisen i januar 2006.

Fram til 2006 var Jacobsen Paretos best betalte megler og fikk årlige bonuser på opp mot 40 millioner kroner. Etter dette jobbet han som megler i R.S Platou i Singapore. Onsdag tok Jacobsen permisjon fra Platou (Asia) Pte Ltd, på grunn av Økokrims tiltale.

- Vi registrerer at Økokrim har tatt ut tiltale i to av de tre forholdene Jacobsen ble siktet for da han arbeidet i Pareto Securities i 2006. Vi ser frem til at saken blir endelig avgjort i rettsapparatet. Jacobsen har siden august 2010 vært ansatt som offshore-megler ved RS Platou i Singapore (fra juni 2009 – juli 2010 konsulent i RS Platou Markets Singapore) og har nå valgt å ta permisjon inntil videre, skriver Peter M. Anker i RS Platou i en melding.

Tiltale for innsidehandel
Økokrim mener at Jacobsen fikk informasjon av journalisten i Nettavisen, Thomas Gulbrandsen, om at det skulle komme en negativ artikkel på Nettavisen. I tillegg til dette mener Økokrim at Jacobsen skal ha tipset redaksjonen i NA24 om oppkjøpsaktiviteter i Sinvest.

Jacobsen har tidligere benektet at han skal ha fått noe innsideinformasjon av Gulbrandsen om DNO-artikkelen. Da han vitnet i saken mot Thomas Gulbrandsen og faren Hallvard i fjor, avviste Jacobsen også at Sinvest-informasjonen var innsideinformasjon. Han kalte i stedet dette rykter som gikk i markedet.

Hallvard Gulbrandsen ble frifunnet i første rettsinnstans, mens Thomas Gulbrandsen ble frifunnet for DNO-tiltalen. Saken er imidlertid av Økokrim. Les om tiltalen her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.