*Nettavisen* Økonomi.

Økokrim krever seks års fengsel for Christer Tromsdal

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)

Krever seks års fengsel for Christer Tromsdal for bedragerier og bedrageriforsøk verdt nesten 100 millioner kroner.

11.07.12 13:52

Ifølge NTB har Økokrim lagt ned påstand om seks års fengsel for Christer Tromsdal for bedragerier og bedrageriforsøk verdt nesten 100 millioner kroner.

I februar 2009 avslørte NA24/Nettavisen historien om hvordan Christer Tromsdal og to kompanjonger hadde forsøkt å selge hotellet i idyllen Stavsjö like sør for Stockholm. Hotellet var en del av sakskomplekset Økokrim gransket i forbindelse med tiltalen av Christer Tromsdal, Terje Hvidsten og Antony K. Bratli.

Les også: Tromsdal tiltales for bedrageri

Erkjenner ikke straffeskyld
Tromsdals forsvarer, advokat Nicolai Skjerdal, sier til NTB at hans klient ikke erkjenner straffskyld på noen av tiltalepunktene.

- Det jeg også konstaterer er at flere av forholdene ligger langt tilbake i tid, noe som gjør dette utfordrende både for parter ogt vitner som skal forklare seg, sier Skjerdal.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Omfattende og alvorlig sak
- Selve tiltalen er helt klart både omfattende og alvorlig. Vi vil forsøke å bevise at det er gitt uriktige opplysninger ved en rekke anledninger, sier førsteadvokat Geir Kavli i Økokrim til NTB.

- En heksejakt
- Dette er en heksejakt. Jeg har vært i krigen med Økokrim i over 10 år siden Aker Brygge Invest-saken, sa Christer Tromsdal til NA24 i januar i år.

Les også: - Dette er en heksejakt

Tromsdal innrømte også at ikke alt han har gjort har vært riktig og innrømte at det til tider kan ha «gått litt for fort i svingen» i enkelte forretninger.

- Jeg har dessverre enkelte ganger rotet meg bort i feil venner og forretningsforbindelser, noe jeg nå i ettertid tar sterk selvkritikk for og ser at jeg helst skulle vært foruten å hatt kontakt med. Jeg har overhode ikke gjort noe strafferettslig galt av den grunn, sa Tromsdal.

Tromsdal har i mange år brukt betydelige ressurser for å renvaske seg, med advokatene Erling O. Lyngtveit og Nicolai Skjerdal i spissen.

- Det er Tromsdals eget ansvar
Førstetatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim kjente seg ikke igjen i Tromsdals påstander.

- Vi hadde en sak for 10 år siden. At vi nå har en ny sak mot ham skyldes at Tromsdals navn dukket opp i forbindelse med etterforskningen av en annen sak for noen år siden. Deretter har Tromsdal dukket opp en rekke ganger i forbindelse med etterforskningen av andre saker, sa Kavlie til NA24.

Ifølge NTB er det er satt av to og en halv måned til saken i tingretten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.