*Nettavisen* Økonomi.

Økokrim mener Lunders forsvarer er omtrentlig med fakta

Førstestatsadvokat Marianne Djupesland (t. h.) og politiadvokat i Økokrim Linn Eckhoff Dolva (t. v.) har gått på sviende nederland i tingretten og lagmannsretten de siste fem dagene. Begge instansene mente at det ikke er skjellig grunn til å mistenke tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder for korrupsjon.

Førstestatsadvokat Marianne Djupesland (t. h.) og politiadvokat i Økokrim Linn Eckhoff Dolva (t. v.) har gått på sviende nederland i tingretten og lagmannsretten de siste fem dagene. Begge instansene mente at det ikke er skjellig grunn til å mistenke tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder for korrupsjon. Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

Oslo (NTB): Førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim er ikke videre imponert over faktainnholdet i Cato Schiøtz' kritikk mot Lunder-etterforskningen.

– Advokat Schiøtz sa veldig mye, men en del av faktabeskrivelsene er vel noe omtrentlig, sier Djupesland til NTB i kjølvannet av at Schiøtz gikk kraftig ut mot Økokrims framstilling av korrupsjonssaken mot Jo Lunder.

Schiøtz mener blant annet at Økokrim underslår den tidligere Vimpelcom-sjefens skepsis til Usbekistan-ekspansjonen og hevder amerikanske og nederlandske korrupsjonsjegere anser Lunder for å være helt perifer i saken.

Les hva Schiøtz sa på dagens pressekonferanse: Lunder er blitt telefonovervåket

Påstandene får stå for Schiøtz' regning, mener Djupesland, som påpeker at målet med Økokrims etterforskning er å ta rede på hvorvidt Lunder begikk straffbare handlinger som Vimpelcom-sjef.

Flertallet av dommerne i Borgarting lagmannsrett mente det er skjellig grunn til å mistenke at det har skjedd korrupsjon. Lunder godkjente utbetalingen, understreker Djupesland. Men retten fant ikke tilstrekkelig grunnlag for å si at Lunder sannsynligvis forsto at det var tale om en bestikkelse.

Les hva Lunder sa på pressekonferansen: - Ekstremt problematisk situasjon

– Et helt sentralt etterforskningstema vil være hva Lunder hadde av informasjon, og hva han gjorde for å få avklart omstendighetene rundt denne avtalen. Først når vi har fått kartlagt det faktumet vil det være mulig å ta stilling til om det er grunnlag for straffansvar eller ikke, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.