*Nettavisen* Økonomi.

Økt kontantstrøm for FOP

Foto: Fred. Olsen Production

Fred. Olsen Production økte kontantstrømmen, men svekket bunnlinjen.

Oljeservicekonsernet og FPSO-spesialiserte Fred. Olsen Production ASA (FOP) har lagt frem tallene for andre kvartal. Med en ny enhet på kontrakt og full oppetid for de aktive fartøyene, økte driftsinntektene fra samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis


Det same gjorde kontantstrømmen fra driften, men økte avskrivninger dro ned driftsresultatet og bunnlinjen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Opp og ned
Driftsinntektene i andre kvartal endte på 27,1 millioner dollar, inkludert en salgsgevinst på 1,3 millioner dollar fra salget av et fartøy til opphugging. I samme periode i 2008 endte driftsinntektene på 18,9 millioner dollar.

Driftsresultatet før avskrivninger, EBITDA, som gir en indikasjon på kontantstrømmen fra driften, viste pluss 11,4 millioner dollar, mot 7,5 millioner dollar i samme periode i fjor.

Driftsresultatet endte derimot på kun 0,5 millioner dollar etter avskrivninger på 10,8 millioner dollar. I andre kvartal 2008 endte driftsresultatet på 3 millioner dollar etter avskrivninger på 4,5 millioner dollar.

Nettoresultatet lød på minus 0,3 millioner dollar, ned fra pluss 2,8 millioner dollar i samme periode i fjor.

Mer aktivitet
FOP hadde i andre kvartal tre FPSO’er og et lagerskip i drift. Selskapets andre lagerskip lå i opplag gjennom kvartalet. Selskapet operative lagerskip, Knock Nevis, har i utgangspunktet kun kontrakt frem til august i år. Skipet er det tidligere tankskipet Jahre Viking som var verdens største tankskip da det seilte med råolje.

Når det gjelder utsiktene fremover, så ser FOP-styret tegn til økt aktivitet i sine kjerneregioner, spesielt i Sørøst-Asia. Markedet er imidlertid fortsatt tregt og det er ikke tildelt en ny kontrakt til et produksjonsskip (FPSO) siden august i fjor. Selskapet forventer at det kan komme to til tre kontraktstildelinger i det globale FPSO-markedet ut året.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag