*Nettavisen* Økonomi.

Økt produksjon i USA

Produktiviteten økte i andre kvartal, men ikke like mye som ventet.

Produktiviteten utenfor jordbruket steg i andre kvartal med 1,8 prosent. Det er bedre enn hva den reviderte veksten på 0,7 prosent i første kvartal. Likevel er det lavere enn hva markedet hadde ventet.

NA24 - din næringslivsavis

Enhetskostnadene økte med 2,1 prosent. Denne økningen kan øke inflasjonspresset oppover siden selskapene ønsker å dekke inn økte arbeidskostnader ved å øke prisene.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at produktiviteten ville øke med 2,1 prosent, mens enhetskostnadene ville vokse med 1,6 prosent.

For første kvartal ble produktiviteten revidert ned til 0,7 prosent fra 1 prosent, mens produktiviteten for 2006 ble redusert ned til 1 prosent fra 1,6 prosent.

Produktivitet - USA
Den amerikanske rapporten om produktivitet kommer kvartalsvis, i den andre måneden etter at kvartalet er slutt. En måned senere kommer et revidert tall.

Produktiviteten måler produksjonen som kommer fra innsatsen målt i timer.

Det fokuseres primært på et tall som ikke omfatter landbrukssektoren, og dette rapporteres som sesongjustert årlig rate.

Produktivitet er meget viktig, men markedet vil i stor grad ha dannet seg et bilde av denne ut fra BNP-tall som allerede er offentlige når produktivitetstallene kommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.