Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Økte kostnader i GGS

Foto: André Clark Utvik
Sist oppdatert:
Rigg og seismikkselskapet med økte inntekter og økte kostnader.

Rigg- og seismikkselskapet Global Geo-services fikk et resultat før skatt på minus 25,8 millioner kroner i første kvartal. I samme periode i fjor viste rapporten et resultat på minus 37,4 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultatet viser et minusresultat på 37,4 millioner kroner mot minus 25,8 millioner kroner i driftstap i første kvartal året før. Før avskrivninger steg driftsresultatet (EBITDA) til 18,6 millioner kroner mot minus 2,5 millioner i samme kvartal i 2007.

Driftsinntektene steg i samme periode til 99,6 millioner kroner fra 39,3 millioner i første kvartal i fjor,.

Kontrakter
I slutten av februar kjøpte GGS tre lekterrigger fra Pride og disse er nå konsolidert inn i regnskapet. Lekterriggen Alligator har fått en kontrakt med Petronas Carigali. Denne kontrakten varer i fire år med opsjon på ett år og en rate på 135.000 dollar om dagen.

Positive utsikter
Selskapet skriver om fremtidsutsiktene at seismikkmarkedet fortsatt vurderes som attraktivt. Det er forventet at GGS Atlantic vil vise markant bedret lønnsomhet i andre kvartal. Videre skriver selskapet at lekterriggmarkedet er et nisjemarked hvor nåværende etterspørsel er betraktet som større enn tilgjengeligheten på rigger. Alligator-kontrakter har kontrakt ut 2012, Barracuda til tredje kvartal 2011 pluss opsjon på ett år og Al Baraka til oktober 2010.

Selskapet skriver videre at tredje kvartal vil være første kvartal hvor alle tre rigger opererer på sine kontrakter.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!