NA24.no

OL-helt og aksjemillionær

Sist oppdatert:
Ivar Formo var en langrennsgud med finansiell appetitt.

Les også:Ivar Formo funnet druknet

OL-helten Ivar Formo var en historisk person både innen langrenn og orientering, men markerte seg de siste årene som en markant skikkelse i norsk næringsliv. Den 55 år gamle forretningsmannen hadde mer enn et tosifret antall styreverv, flere av disse var i børsnoterte selskaper. Det var spesielt IT-selskaper som tiltrakk seg den driftige folkehelten.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Blant annet var Formo inne som både styreleder og på eiersiden i det børsnoterte it-selskapet Ignis, som designer, implementerer og vedlikeholder trådløse og trådbundne nettverk.

Se TV 2 Nyhetenes sak

OL-helten hadde 5,2 millioner aksjer i selskapet, verdt rundt fire millioner kroner.

«Vollvik-yndling»
Et annet it-selskap han var styremedlem i var Captura ASA, som ble børsnotert 27. februar i år. Captura jobber med såkalt datafangst, og var tidligere en del av børsnoterte PSI. I årets tredje kvartal tok selskapet steget fra å være en IT-mygg til å få på plass en solid omsetning. Formo satt selv med 100.000 aksjer i selskapet, verdt litt over én millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Den tidligere skiløperen satt også med rundt en prosent av aksjene i Vollvik-babyen Dynapel. Skikongen har dessuten fått med familien gjennom selskapet Ullevål Invest AS til å eie aksjer i selskapet.

Formo satt også i styret til det svenske Cashguard, somb blant annet leverer myntautomater til dagligvarebutikker. Det norske teknologiselskapet PSI Group er en betydelig eier av Cashguard.

I tillegg satt Formo blant annet i styret til søketeknologiselskapet Stochasto som befinner seg i gråmarkedet.

OL-vinner fra Innsbruck
Langrennsløperen ble OL-mester på femmila i Innsbruck i 1976. Fire år tidligere tok han bronse på 15- kilometeren i OL i Sapporo. Han var med å sikre to OL-sølv og to VM-bronser i stafett.

Han var en allsidig idrettsmann, og deltok også på stafettlaget som tok bronse i VM i orientering i 1974.

Formo ble tildelt Egebergs Ærespris i 1973, og Holmenkollmedaljen i 1975.

Han ble 55 år gammel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere