NA24.no

Ola og Kari cruiser i Middelhavet

MSC Cruises har økt antall cruisebestillinger fra nordmenn med 70 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Hele Europa har blitt bitt av cruise-basillen. Og nordmenn er ikke noe noe unntak.

NA24 - din næringslivsavis

Cruiserederiene blir nedrent av nordmenn som vil på på cruise til Middelhavslandene og Baltikum. Det som lokker mest er kombinasjonen av storbyer, kultur, sol og bading.

– Alle våre åtte cruiseskip seiler i Europa i sommer. Det som lokker aller mest er kombinasjonen av storby og klassiske severdigheter, shopping og ulike aktiviteter som passer for både barn og voksne. Stadig flere barnefamilier velger cruise, fordi reisene er blitt rimeligere og mer barnevennlige, sier Norden-sjef Claes Tamm i MSC Cruises i en melding fra rederiet.

Cruise i østre Middelhavet med stopp i Italia, Hellas og Kroatia er mest populært. Regionens spennende tilbud med mange historiske steder, behagelig klima og et bredt tilbud av aktiviteter for alle aldre appellerer til norske cruisereisende.

Tre på topp
1. Østre Middelhavet, Italia, Hellas og Kroatia

2. Vestre Middelhavet, Spania, Frankrike, Italia, Tunisia, Mallorca

3. Baltikum, Estland, Litauen og Latvia

Dobbelt så mange skip
I 2005 hadde MSC Cruises seks skip i sin flåte, dette dobles innen 2010. Aker Yards i Frankrike skal levere seks nye skip over en fireårsperiode. Sommeren 2006 kom MSC Musica, i juni i år kom MSC Orchestra, før MSC Poesia og MSC Fantasia lanseres i 2008. MSC Splendida settes i trafikk i 2009 og deretter følger MSC Magnifica.

MSC Fantasia og MSC Splendida er de største skipene som noen gang er blitt bygd av et europeisk cruiserederi.

Skandinavia-vekst
MSC Cruises satser også tungt på Norge som reisemål. Både Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Flåm, Hellesylt, Geiranger, Eidfjord, Leknes, Ålesund og Tromsø gjestes av MSC Cruises i år.

Selskapets totale passasjerkapasitet for Skandinavia og Baltikum har økt til 65 000 i år, mot 40 000 i 2006.

Europeisk cruiseboom
I 2006 reiste 300 000 flere europeere på cruise, sammenlignet med året før. Tall fra European Cruise Council (ECC) viser at hele 3,4 millioner europeere valgte cruise som ferieform i fjor. I følge ECC er økningen på ni prosent bare begynnelsen. Organisasjonen spår hele fire millioner reisende innen 2010 og fem millioner europeiske cruisepassasjerer innen 2015.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere