*Nettavisen* Økonomi.

Ola tar Norman

Fond vil overta it-sikkerhetsselskapet Norman.

09.06.09 10:36

Nystiftede Ola Holding byr på det norske it-sikkerhetsselskapet Norman ASA.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Etter børsens stengetid i går inngikk Ola Holding avtaler om kjøp av 6.644.162 aksjer i Norman, hvilket utgjør 67,81 prosent av den totale aksjekapitalen, delvis med utsatt oppgjør.

Byr 28 kroner per aksje
Ola Holding har videre underrettet styret i Norman om at selskapet vil fremsette et frivillig kontantbudpå alle resterende aksjer i Norman på 28 kroner per aksje. Et tilbudsdokument er under utarbeidelse og vil bli distribuert til samtlige aksjonærer så snart som mulig, opplyses det i en børsmelding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

FSN Capital
Kjøperen Ola Holding er et nystiftet selskap eid av Frode Strand-Nielsens FSN Capital III Limited Partnership. FSN Capital III er et fond på 380 millioner euro som forvaltes av FSN Capital Partners, med fokus på mellomstore nordiske vekstselskaper med potensial for internasjonal ekspansjon gjennom organisk vekst og oppkjøp.

Blant selgerne av Norman-aksjer til Ola Holding er AS Rams og Jaho AS med henholdsvis 740.000 og 1.211.005 aksjer, hvilket representerer hele deres aksjebeholdning.

AS Rams er heleid av styreformann i Norman, Svein Ramsay Goli med nærstående, mens Jaho AS er heleid av John Arthur Olafsen; styremedlem i Norman og nærstående av Berit Aarvaag Stokke som også er styremedlem i Norman. AS Rams og Jaho AS vil investere sammen med FSN Capital III i Ola Holding ved at de vil motta finansielle instrumenter utstedt av Ola Holding som delvis oppgjør for sine aksjer i Norman som verdsettes til 28 kroner per aksje.

Johan H. Andresen jr`s investeringsselskap Ferd Invest opplyser at det i dag har solgt 520.000 aksjer i Norman, tilsvarende 5,3 prosent av totalt utestående aksjer, og er dermed ute av selskapet.

ABG Sundal Collier er finansiell rådgiver og advokatfirma Wiersholm, Mellbye & Bech er juridisk rådgiver for Ola Holding.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag