- Hvis det ikke inntreffer noe helt spesielt, så vil si se stigende boligprisene i de kommende årene. Det kan være en liten dipp i inneværende år, men jeg tror at boligprisene skal stige, sier Olav Thon (94), forretningsmann og eiendomskonge, til Nettavisen.

I lang tid var boligmarkedet i Norge i full fyr, med tosifret årlig vekst og heftige budkriger, spesielt i området i og rundt Oslo.

I 2017 snudde dette helt om. Boligprisene i Norge har nå falt mer eller mindre sammenhengende i ni måneder. Siden april har boligprisene falt 11 prosent i Oslo, og noen boligkjøpere i hovedstaden står igjen nærmest uten egenkapital.

Les mer her: Historisk svak desember i boligmarkedet

Én grunn taler imot

Noen økonomer tror dette bare er starten, og finansgiganten Moody's har uttalt at Norge er det utviklede landet som er mest utsatt for en boligsmell.

Les også: Moodys: Den største boligboblen kan være norsk

Det gjør ikke Thon, som har vært aktiv på eiendomsmarkedet i 70 år og har sett både oppturer og nedturer.

Les mer her: Harald Magnus Andreassen tror boligprisene kan falle opp til 40 prosent

Han mener det er spesielt én grunn til at det ikke kommer noen boligsmell i Norge nå.

- Hvis det er virkelig noe som sitter langt inne hos mennesker, så er det å eie sin egen bolig, «my home is my castle», sier eiendomskongen.

- Jeg tror at vi undervurderer dette behovet hos mennesker. Det å eie egen bolig står sterkt hos nordmenn, og derfor tror jeg også boligprisene vil holde seg bra også, sier han.

Den gamle ringreven har derfor et klart råd til unge mennesker som vurderer å gå inn i boligmarkedet nå, nemlig slå til nå.

- Om ti år så vil folk si om boligmarkedet at «I 2018 da var det billig».

- Robust

Det er ikke bare Thon som er bolig-optimist. Det samme er Rune Bjerke, sjef for DNB, Norges suverent største bank.

- Boligmarkedet ser robust ut selv om boligprisene har falt, sier Bjerke til Nettavisen på NHO-konferansen denne uken.

Han viser til fallet tross alt kommer etter en veldig lang periode med oppgang.

. Vi har hatt fallende boligpriser siden mai, men året før steg de 23 prosent i Oslo og 11 prosent på landsbasis, så det som har vært av prisnedgang har vært en sunn korreksjon, sier han.