*Nettavisen* Økonomi.

Olav Thon Eiendomsselskap løfter overskuddet

Olav Thon Eiendomsselskap løfter overskuddet i tredje kvartal, hjulpet av økte eiendomsverdier. Foto: Paul Weaver/Nettavisen

Dro inn omsetning på 11,5 milliarder fra kjøpesentre.

13.11.15 09:28

- Olav Thon Eiendomsselskap hadde et godt resultat i tredje kvartal, preget av verdiøkninger på konsernets investeringseiendommer og økte leieinntekter, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

For kvartalet endte netto leieinntekter på 506 millioner kroner, mot 502 millioner i tilsvarende periode i fjor, mens driftsresultatet steg til 1,359 milliarder kroner fra 922 millioner.

Samtidig steg resultatet før skatt med 23 prosent til 762 millioner kroner i perioden.

Omsetningen i kjøpesenterporteføljen som eies av konsernet var på
11,5 milliarder kroner, opp fra 10,6 milliarder.

- Høy etterspørsel etter næringseiendom
I tredje kvartal økte verdien av investeringseiendommene med 785 millioner kroner.

- Økt markedsverdi forklares i stor grad av lavere avkastningskrav på eiendomsporteføljen, som følge av høy etterspørsel etter næringseiendom som investeringsobjekt, skriver selskapet.

Høy etterspørsel vil det være også i tiden fremover, venter selskapet.

- Den store etterspørselen etter næringseiendom både fra norske og internasjonale investorer fortsatte i 3. kvartal og bidro til økte priser på næringseiendom. Det forventes fortsatt lave renter, og det antas at den høye etterspørselen vil vedvare også i tiden fremover.

Samtidig vurderes rammebetingelsene for selskapets kjøpesentre vurderes som positive, ettersom privatkonsumet i Norge forventes å øke i tiden fremover.

- I kontormarkedet i Oslo-området er ledigheten svakt økende og leieprisene svakt fallende. Med bakgrunn i noe økt arbeidsledighet, er det grunn til å forvente at denne utviklingen vil fortsette i tiden fremover, skriver Olav Thon Eiendomsselskap.

Olav Thon Eiendomsselskap kontrolleres nå av Olav Thon Stiftelsen, etter at eierskapet ble gitt som gave i desember 2013. Stiftelsens formål er langsiktig eierskap i Olav Thon Gruppen, og den skal blant annet utdele midler til allmennyttige formål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag