Gå til sidens hovedinnhold

Olav Thon går til sak mot Hamar-restaurant

Milliardæren misliker at Stortovets Gjæstgiveri har fått en navnebror på Hamar.

En av Oslos eldste restauranter, Stortorvets Gjæstgiveri, har fått en navnebror på Hamar, Stortorvet Gjestgiveri. Det liker eieren Olav Thon dårlig, og nå har han saksøkt Hamar-restauranten, melder E24. Restauranten på Hamaer åpnet dørene i 2015. I februar møtes partene i Oslo tingrett.

– Det er to forskjeller på dem. I Oslo heter det Stortorvets Gjæstgiveri med en «s» og «æ», mens på Hamar har de Stortorvet Gjestgiveri uten «s» og med «e». Det er noe du og jeg neppe biter oss merke i. Utformingen av logo er lik, og navnet er likt, advokat Christian J. Aubert, partner i Langseth Advokatfirma, til E24.no.

Ifølge Aubert har partene forsøkt å finne en løsning utenfor retten, men eierselskapet til restauranten på Hamar, Madriku AS, mener de har rett til å bruke både navn og logo. Advokatfirmaet Mageli representerer Madriku AS. Advokat Erik Michaelsen sier at hans klienter synes kravet fra Olav Thon er urimelig.

– Dessuten synes de det er litt rart at Olav Thon, som er en av Norges rikeste, skal gå etter en mindre, men velrenommert restaurant på Hamar. Det er lite raust og ganske urimelig, synes mine klienter, sier Michaelsen til E24.no.

Les også

Olav Thon vurderer nytt bryllup som 100-åring

Les også

Grandiosa-kongen jafser i seg pizzakjede

Les også

Her er Olav Thons tips til et langt liv

Kommentarer til denne saken