Gå til sidens hovedinnhold

Olav Thon taper på fastrente

Gir underskudd for eiendomskongen.

Olav Thons børsnoterte eiendomsselskap tapte penger i første kvartal. Verdiendringer på både investeringseiendommer og finansielle instrumenter ga underskudd i årets tre første måneder.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Verdiendringene på investeringseiendommer var på minus 63 millioner kroner, mens et fall i rentenivået ga en negativ utvikling for fastrenteavtalene til selskapet, og bidro negativt med 173 millioner kroner.

Tap før skatt
Resultat før skatt viser et underskudd på 29 millioner kroner og er en kraftig svekkelse fra 212 millioner kroner i overskudd i samme periode året før. Driftsresultatet økte til 354 millioner kroner fra 337 millioner kroner.

Leieinntektene økte til 413 millioner kroner fra 388 millioner kroner i første kvartal, mens forvaltningsresultatet før verdiendringer og skatt økte til 207 millioner kroner fra 190 millioner kroner. Oppgangen forklares med høyere leieinntekter.

De andre driftsinntektene falt til 156 millioner fra 269 millioner kroner.

I første kvartal har omsetningen i kjøpesentrene som Olav Thon enten eier eller forvalter økt med 8 prosent til 7,2 milliarder kroner. Basert på sammenlignbart areal har omsetningen utviklet seg flatt.

Økt usikkerhet
Økende ledighet og usikre utsikter i den norske og globale økonomien gjør at det er forventet en nedgang i privatkonsum, skriver Olav Thon i sin resultatrapport. Det er antatt at omsetningsvolumet vil utvikle seg svakere den kommende tiden.

Likevel har inngangen på året vært oppløftende. Kjøpesentrenes omsetning har vist en stabil eller stigende utvikling.

- Erfaring viser at de varegrupper som normalt omsettes i kjøpesentrene, er noe mindre konjunkturfølsomme. Det antas derfor at de generelle rammevilkårene for kjøpesentereiendom og sentrale handelseiendommer vil være tilfredsstillende også i tiden fremover, skiver selskapet.

Selskapet forventer også en fallende utvikling for leieprisene for kontoreiendommer.

Olav Thon venter at den sterke finansielle posisjonen for eiendomsselskapet og en solid markedsposisjon vil bidra til en fortsatt tilfredsstillende driftssituasjon i tiden fremover.

Spar penger
NA24s gratistjeneste Minrente blir mer og mer populær.

Hittil har over 20.000 lesere registrert seg, og det går ikke en dag uten at fornøyde lesere får flyttet lånet sitt til en bank med bedre vilkår.

Samtlige har tjent 5000 kroner eller mer.

Minrente gir deg sannheten om ditt boliglån.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto