NA24.no


SLO ALEVO KONKURS: Dmitri Rybolovlev kjøpte seg opp i det norske batteriselskapet Alevo. Nå har han slått selskapet konkurs.
SLO ALEVO KONKURS: Dmitri Rybolovlev kjøpte seg opp i det norske batteriselskapet Alevo. Nå har han slått selskapet konkurs. Foto: Philippe Merle (Scanpix)

Oligark slo norsk batteriselskap konkurs

Sist oppdatert:
Alevo skulle produsere batterier med superrask respons og tilnærmet uendelig levetid. Slik gikk det ikke.

En rekke nordmenn har investert i Jostein Eikelands batteriselskap Alevo. Fra høsten 2016 kjøpte den russiske oligarken Dimitri Rybolovlev seg opp i Alevo med til sammen to milliarder kroner.

GRÜNDER: Jostein Eikeland etablerte batteriselskapet Alevo.

Rybolovlev satte inn sine egne menn i ledelsen, og flere av Eikelands tidligere medarbeidere måtte gå. Nå er selskapet slått konkurs.

- Denne avgjørelsen ble tatt som følge av store utfordringer med å kommersialisere produksjonen av denne teknologien, og manglende finansiering til å fortsette etter gjentatte forsinkelser i produksjonen. Dette er en trist dag for våre dedikerte ansatte og våre partnere, samt for Alevos teknologi, skriver finansdirektør Peter Heintzelman på selskapets hjemmeside.

- Det som kommer fram nå, er helt nytt for meg, sier en av de norske investorene, Rolf Westfal-Larsen til Dagens Næringsliv.

- Dette er en nedtur for veldig mange. For noen har det gått mye penger ut her, sier en annen investor som ønsker å forbli anonym.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere