NA24.no

Olje i fokus på Wall Street

Amerikanske børser fokuserte mandag på tidenes største overskudd, fra oljeselskapet Exxon Mobil.

HOUSTON (NA24): Det var store oljepenger som var på alles lepper mandag, på en ellers flat børdag. Exxon Mobil leverte et resultat på 10,7 milliarder dollar for fjerde kvartal. Det var klart mer enn markedet hadde ventet, og dermed slo selskapet sin egen rekord, fra tredje kvartal, for hvor mye et amerikansk selskap har tjent i et kvartal.

Med en oljepris som på toppen av det hele har steget markant i januar, etter at dette knallkvartalet var over, er det ikke rart at Exxon Mobil-aksjen klatret 3 prosent på børsen i dag.

I Wien møttes OPEC-toppene for å diskutere kartellets produksjon. Alt tyder på at det ikke blir noen endring av produksjonstaket nå, men de mer radikale delene av OPEC, som Venezuela, går klart inn for å kutte produksjonen på neste møte, i mars. Dette førte til at oljeprisen steg utover dagen, og nå ligger på 66,75 dollar for at fat nordsjøolje levert i mars. Det er den høyeste prisen siden i september.

Delindeksen for energiselskaper steg over 2 prosent, delindeksen for oljeservice nesten 3 prosent.

Amerikanske statistikkmyndigheter meldte at husholdningenes forbruk økte med 0,9 prosent i desember, noe som var mer enn ventet, og observatører peker på at det tyder på tiltro til økonomien, til tross for høyere energipriser.

Foto- og bildegiganten Kodak fortsetter å slite med overgangen til digitalalderen, og gikk på et kvartalsunderskudd som sendte aksjen ned drøyt 2 prosent.

Alt i alt var det som nevnt et flat dag for et marked, som venter spent på en ny rentebeskjde fra den amerikanske sentralbanken tirsdag - den siste fra avgående sentralbanksjef Alan Greenspan.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,07% til 10.899,92

Nasdaq +0,11% til 2.306,78

S&P 500 +0,12% til 1.285,20

De viktigste nyhetene får du på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere