*Nettavisen* Økonomi.

Olje i fokus på Wall Street

Aksjemarkedet i USA preges torsdag av en kraftig oppgang i oljeprisen, og labre tall fra store butikkjeder.

(NA24): USA-børsene endte torsdagen moderat i minus, etter å ha hentet seg en del inn mot slutten av dagen.

Det var fokus på salgstallene for de store butikkjedene i februar. Disse var i en del tilfeller skuffende, og aksjer som Gap og Target falt torsdag.

Oljeprisen har steget kraftig. Et fat nordsjøolje for levering i april koster nå 64,20 dollar, en oppgang på nesten 3 prosent i forhold til nivået onsdag.

Dette er generelt ikke positivt for den amerikanske økonomien eller for børsene. Men det trekker opp offshoreaksjer. Delindeksen for oljeservice endte opp mer enn 2 prosent i dag. Verdens største riggselskap, Transocean, har de siste dagene meldt om flere store kontrakter, og aksjen steg i dag nær 3 prosent.

Norske Stolt Offshore steg mer enn 5 prosent i USA-handel i dag, til en kurs som tilsvarer rundt 97,50 kroner. Aksjen sluttet på 96 kroner på Oslo Børs torsdag. Også Hydro og Statoil steg markant i USA.

Ellers kryper rentene oppover, i dag inspirert av en renteheving fra den europeiske sentralbanken – og høyere rente er heller ikke god medisin for aksjemarkedet. Renten på tiårige statsobligasjoner i USA er nå 4,64 prosent, nær det høyeste nivået siden våren 2004.

Google bidrog til å bremse fallet i dag. Aksjen steg 3,5 prosent på en dag da selskapet avholdt kapitalmarkedsdag for analytikere og kom med positive signaler om vekstmulighetene, etter at finansdirektøren tidligere i uken skremte investorene med å påpeke – det ganske åpenbare – at Googles vekst etter hvert vil avta.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,25% til 11.025,51

Nasdaq -0,15% til 2.311,11

S&P 500 -0,16% til 1.289,14

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag