NA24.no

Olje klarte ikke redde børsen

(Scanpix/Montasje)
Sist oppdatert:
Oslo Børs trosset stigende oljepris og fikk et nytt fall.

Torsdag ble en ny dag med store svingninger på Oslo Børs. Børsen vaklet mellom pluss og minus, men havnet til slutt klart i negativt terreng.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Hovedindeksen falt 1,11 prosent til 277,01 poeng, og nedturen kom til tross for at både oljeprisen og dollaren styrket seg. Svake tall fra eurosonen trakk de europeiske børsene nedover.

Les mer: Ordrestup i Europa

Opprørerne i Nigeria fikk skylden for at oljeprisen gjorde et hopp torsdag ettermiddag. Meldinger om at militante grupper stengte en av Shells tilknytningspunkter for rørledninger skaper bekymringer for at forsyninger fra regionen vil bli rammet. Allerede har bevegelsen for frigjøring av Niger-deltaet sørget for at betydelige deler av oljeleveransene fra Afrikas største oljeprodusent har blitt stanset.

Da Oslo Børs avsluttet dagen ble kontraktene på nordsjøolje med levering i august omsatt for 69,10 dollar per fat.

StatoilHydro ble sendt ned 1,37 prosent til 122,30 kroner, men det var flere andre tungvekterne som gjorde det langt svakere. Blant annet trakk Yara, Norsk Hydro og DnB Nor ned.

Fall i råvaremarkedet
I det øvrige råvaremarkedet spilte styrkelsen av dollaren inn negativt, og i tillegg går det spekulasjoner om at Kina vil kjøpe mindre metall i tiden fremover. Flere analytikere Bloomberg har snakket med trekker frem at det nå er forventninger om at Kina vil kutte ned på importen av enkelte råvarer. Det gjorde at blant annet aluminiumsprisene svekket seg. Aluminiumsprodusenten Norsk Hydro falt 2,75 prosent til 33,65 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Yara ble sendt ned 3,57 prosent til 182,50 kroner. Konkurrenten Terra Industries sier at de kommer til å stanse ned produksjonen ved en fabrikk i Donaldson. Den midlertidige produksjonsstansen vil vare frem til markedsforholdene tar seg opp.

DnB Nor falt 3,47 prosent til 48,75 kroner. Den deleide satsningen DnB Nord vil nå legge om driften og konsentrere seg kjernemarkedene Latvia, Litauen og Polen. Den danske og finske porteføljen til banken vil fordeles mellom DnB Nor og partneren NORD/LB.

Ber om utsettelse
Nexus ber om nok en utsettelse av rentebetaling. Det kommer frem i forbindelse med en innkalling til et obligasjonseiermøte. Utsettelse av betalingsfristen gjøres slik at de kan fortsette diskusjonene med bankforbindelse og andre obligasjonseiere slik at de kan finne en løsning på utfordringene de har i forbindelse med leveringen av et av de flytende produksjons- og lagringsskipene de har under bygging.

Les mer: Nexus ber om ny utsettelse

Nexus-aksjen raste ned 19,11 prosent til 1,82 kroner.

Kursen i Simtronics ramlet 11,14 prosent til 3,11 kroner. Oppkjøpsforsøket fra UTC Fire and Safety blir nå skrinlagt. Det er klart etter at partene ikke er blitt enige om vilkårene i forbindelse med oppkjøpet. Dermed trekkes det indikerte budet på 3,50 kroner.

Les mer: Beiler trekker seg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere