*Nettavisen* Økonomi.

Olje og Google i fokus i USA

Skuffende tall fra Google og en vilt svingende oljepris preget dagen på USA-børsene.

02.02.06 07:47

Google har definitivt vært USAs heteste aksje det siste året, og forventningene er fantastisk høye. Så når selskapet etter børs tirsdag la frem en kvartalsrapport hvor bunnlinjen var klart svakere enn ventet, så ble det brudulje i elektronisk handel etter børs tirsdag. På det meste var aksjen ned 20 prosent.

Etter at markedet hadde tygget på tallene og blitt beroliget av at det svakere resultatet kom av spesielle skatteforhold, hentet aksjen seg inn igjen, og aksjen endte ned rundt 7 prosent. Google bidrog likevel til at teknologisektoren hang etter i dag.

Blant aksjene som steg i dag var flyprodusenten Boeing, som gikk opp rundt 5 prosent på grunn av bedre kvartalstall enn ventet.

Ellers var olje i fokus – igjen. I dag svingte oljeprisen voldsomt. Det kom rapporter som viste overraskende fulle lagre av olje og bensin i USA, noe som første sendte oljeprise ned. Så steg den igjen, før den falt kraftig mot slutte av dagen, og endte ned rundt 2 prosent fra i går.

Dette tynget oljerelaterte aksjer i USA. Verdens største riggselskap, Transocean, falt for eksempel 3 prosent.

På makrofronten kom innkjøpssjefindeksen ISM inn med en verdi på 54,8 i januar, ned fra 55,6 i desember, og litt svakere enn ventet.

Dagens nøkkeltall:
Dow Jones +0,87% til 10.959,07
Nasdaq +0,15% til 2.309,23
S&P 500 +0,20% 1.282,62

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.