NA24.no

Olje og gull i støtet

Wall Street, USA1, Børs,
Wall Street, USA1, Børs, Foto: SPENCER PLATT (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det ble ny toppnotering på Wall Street onsdag, med råvaresektoren i fokus.

De amerikanske børsene dro seg opp til det høyeste nivået på 13 måneder onsdag, med råvareaksjene og konsumaksjene som ledet an. Dow Jones-indeksen var opp 0,3 prosent til 10.464 poeng, mens den brede S&P 500-indeksen var opp 0,5 prosent til 1.111 poeng. For den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen var oppgangen 0,3 prosent onsdag.

Handelen var liten i forkanten av torsdagens Thanksgiving-feiring i USA, men i gullmarkedet kokte det.

Gullet videre opp
Gullprisen presset seg videre opp onsdag, og har nå steget i hele ni dager på rad. I onsdagens handel var gullprisen opp hele 1,8 prosent til 1.187,50 dollar pr. unse. Gullprisen ble løftet av et nytt fall for dollaren og rykter om at den indiske sentralbanken igjen er på jakt etter mer gull. I begynnelsen av november gjorde den indiske sentralbanket en storkjøp av gull, på grunn av frykt for dollarens betydningfall som verdensvaluta.

Veksten i økonomien og forsikringer om å holde den amerikanske renten lav lenge, var med på å presse ned dollaren. I morgentimene torsdag var imidlertid dollaren på 5,59 mot kronen, noe som er svakt opp fra nivået de siste dagene.

Venter på «Svarte fredag»
Konsumaksjene ble løftet av forventningene i forbindelse med det amerikanerne kaller «Svarte fredag». Dette er den inneklemte fredagen mellom Thanksgiving og helgen, hvor amerikanerne strømmer i hopetall til salg i butikkene.

Ellers var det en rekke sterke makrotall ute onsdag. Det amerikanske forbruket viser positiv utvikling og nyboligsalget er på vei opp. Videre kom det tall onsdag som viser at antallet nysøkende til jobber i USA er på vei ned. Forbrukssentimentet og den personlige inntekten til folk viser også positiv utvikling, viste tall onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere