NA24.no

Olje og oppkjøp

Sist oppdatert:
Aksjene stiger på Oslo Børs etter at oljeprisen sniker seg oppover. Oppkjøpene blir stadig flere.

Hovedindeksen Oslo Børs stiger 0,68 prosent til 464,12 prosent mandag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeaksjene blir løftet mandag. Statoil stiger 0,77 prosent til 163,75 kroner, mens Norsk Hydro stiger 0,25 prosent til 197,50 kroner. DNO stiger 2,99 prosent til 11,71 kroner.

Kaldt vær, Iran-bråk og nedstengt kapasitet ved noen av raffineriene i USA har sendt oljeprisen opp 0,59 prosent til 61,24 dollar ved råvarebørsen i London.

Budkrig
Det bys opp til budkamp om IT-selskapet Tandberg Television. Den svenske stoltheten LM Ericsson har lagt inn et bud på 106 kroner per aksje i Tandberg TV og har allerede sikret seg 11,7 prosent av de utestående aksjene. Fra før har Arris lagt inn et bud på 96 kroner per aksje, men det budet var betinget av en kontantandel på 80 kroner og resten i Arris-aksjer. Ericsson er villig til å betale hele beløpet kontant.

Ved å kjøpe Tandberg Television utvides Ericssons kundebase til å inkludere kabel og satellittoperatører så vel som kringkastere. Nå priser markedet inn en budkamp rundt Tandberg TV. Aksjekursen stiger 10,72 prosent til 111 kroner.

Repant stiger 10 prosent til 13,20 kroner etter at de har inngått en omfattende samarbeidsavtale med PSI Group. Begge selskapene venter avtalen vil føre til vekst på det norske og svenske markedet gjennom et enda mer komplett løsningstilbud til kundene.

Fiskemelselskapet Copeinca klatrer 4,90 prosent til 53,50 kroner, men det er ikke omsatt mange aksjene.

Laksekjøp
Både Lerøy Seafood og Austevoll Seafood har presentert sine tall for fjerde kvartal denne dagen. Samtidig har selskapene offentliggjort en avtale der Lerøy kjøper laksevirksomheten til Austevoll for 1,08 milliard kroner. Oppgjøret skjer i form av aksjer i Lerøy og i en kombinasjon med rettet emisjon mot Austevoll vil de eie rundt 20,1 prosent av Lerøy.

Lerøy stiger 1,18 prosent til 129 kroner etter at de kunne legge frem et resultat før skatt 231,3 millioner kroner. Kvartalstallene fra Lerøy var ellers på linje med hva markedet hadde ventet.

Austevoll hadde et resultat før skatt på 116,5 millioner kroner og stiger 1,02 prosent til 49,50 kroner.

Petroleum Geo Service faller 1,81 prosent til 149 kroner etter at de presenterte sitt resultat for fjerde kvartal. Selv om selskapet overgår analytikernes forventninger på topp- og bunnlinjen var ikke driften helt på linje med hva tallknuserne hadde ventet seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere