Olje og REC stråler på Oslo Børs

Sterk oljepris og kjempeinteresse rundt gigantnoteringen av REC sender Oslo Børs opp.

Den enorme interessen rundt REC og fortsatt sterk oljepris fører til at Hovedindeksen er opp 0,83 prosent til 423,46 poeng.

De fleste andre aksjene står i skyggen i forbindelse med børsnoteringen av REC. Solcelleprodusenten fikk en eventyrlig start på sin børskarriere og stakk rett opp til 110 kroner like etter at aksjen ble tatt opp til notering. Ved lunsjtider er omsettes REC til 110,25 kroner tilsvarende 16 prosents oppgang.

Orkla som er en av de største eierne i soleventyret faller tilbake 1,28 prosent til 347 kroner.

Global Geo Systems topper ved lunsjtider vinnerlisten med en oppgang på 18,10 prosent. Selskapet opplyser i en børsmelding at de har gjennomført installeringen av Nescos smarte brønnsystem for Petrobras ved brønn AP-66. Det tosone hydrauliske systemet fungerer perfekt, heter det i meldingen.

Int. Gold Exploration følger etter med en oppgang på 13,46 prosent. Det virker som det er et par meglerhus som kjører case på aksjen og det er Orion Securities og Glitnir som er de største nettokjøperne.

Altinex er opp 10,10 prosent, mens Jinhui stakk hele 8,55 prosent på meldingen om at de har solgt unna nok et tørrbulkskip.

Råolje med levering i juni handles ved lunsjtider til 70,30 dollar fatet og gjør at markedet holder seg sterkt.

Det er dessuten stor interesse for oljetungvekterne Statoil og Norsk Hydro også denne dagen. Aksjene stiger 1,24 prosent til 203,50 kroner og 2,07 prosent til 959,50 kroner.

DNO som ikke klarte å innfri forventningene til analytikerne for første kvartal, faller 2,40 prosent til 61 kroner.

Captura skuffet også med sine resultater for første kvartal faller 11,67 prosent.

Hafslund A-aksjen er ned 6,18 prosent, kursen har gått mer enn 10 prosent den siste uken i forkant av noteringen av REC. Hafslund er som kjent en av storaksjonærene i REC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag