Olje trekker opp børsen

Oljeaksjene stiger på høyere oljepris, og SeaDrill har endelig fått et aksept på et av sine bud. Den voldsomme handelen i DNO fortsetter.

12.01.06 10:52

(NA24): - Oljeprisen er opp en dollar på at det fortsatt blir sanksjoner mot Iran etter atomnyheten denne uken. Det trekker Statoil og Hydro opp, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

Sjekk Statoil-kursen her

Sjekk Hydro-kursen her

SeaDrill opp på aksept
Også SeaDrill trekker opp torsdag med fire prosent til 58,50 kroner etter at Smedvig-styret anbefalte budet.

Mandag denne uken kom Fredriksen og SeaDrill med nok et bud på Smedvig. Denne gangen hakket høyere enn det forrige budet som ikke hadde nok støtte blant aksjonærene.

Fredriksen får nå støtte fra styret i Smedvig.

«Et enstemmig styre i Smedvig ASA anbefaler selskapets aksjonærer å akseptere det frivillige tilbudet fremsatt av SeaDrill Limited på alle aksjer i Smedvig», skriver Smedvig i en børsmelding torsdag formiddag.

Ifølge meldingen synes styret at tilbudet er akseptabelt fra et finansielt standpunkt.

Sjekk SeaDrill-kursen her

Sterk DNO-fokus
DNO er igjen i fokus torsdag morgen og er mest omsatt på Oslo Børs med rundt 600 millioner kroner.

TV 2 Nettavisen skrev tirsdag og onsdag at det irakiske oljedepartementet mener at DNOs kontrakt med de lokale kurdiske myndighetene her ulovlig. DNO bestrider dette.

- Vi mener det vi alltid har ment, at kontrakten er gyldig, sa administrerende direktør Helge Eide i DNO til TV 2 Nettavisen onsdag.

Tidligere torsdag kunne DNO fortelle at en foreløpig testproduksjon i DNOs Nabraja-9-brønn viste en produksjon på 1.580 kubikkfot gass, mens den bare viste spor av olje.

«Operatøren undersøker nå integriteten av resultatet fra brønntesten for å forstå hvorfor brønnen ikke produserte væske», skrev DNO.

Så langt er DNO-aksjen opp med en prosent til 50 kroner.

Sjekk DNO-kursenher

Fred. opp på sterk kontrakt
Fred Olsen Energy stiger torsdag som følge av at selskapet har inngått en kontrakt med et konsortium for riggen «Bredford Dolphin» til en verdi på 392 millioner dollar over tre år.

- Verdien av denne kontrakten er betydelig høyere enn markedet ventet, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

Sjekk Fred. Olsen Energy-kursen her

Skummelt med Tomra
Onsdagens vinner Tomra går sidelengs torsdag.

- Det er skummelt at Tomra ikke går mer enn tre kroner etter at det fikk en stor Lidl-kontrakt. En kontrakt man hadde ventet på lenge, sier en megler.

Sjekk Tomra-kursen her

Europa opp og ned torsdag
Oslo Børs stiger med 0,49 prosent torsdag til 339,07 poeng.

Det er blandet i Europa torsdag. I London er FTSE-indeksen opp 0,03 prosent til 5.733,30 poeng, DAX-indeksen i Tyskland er ned 0,14 prosent til 5525,18 poeng og CAC-indeksen i Paris faller 0,19 prosent til 4.881,35 poeng.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.