NA24.no

Olje tynget børsen

Sist oppdatert:
Det lå an til pluss, men så kom det oljelagertall.

Oslo Børs endte onsdag flatt. Hovedindeksen endte ned ytterst marginale 0,02 prosent til 357,68 poeng. En stund lå det an til et lite plussresultat, men overraskende fulle oljelagre sendte oljeprisen ned, og dette tynget nok oljetunge Oslo Børs på tampen.

Av de tyngste selskapene pekte Yara seg ut i positiv retning. Aksjen steg 2,7 prosent til 260 kroner og var dessuten børsens mest omsatte aksje. Det har internasjonalt vært mye oppmerksomhet rettet mot gjødselaksjer den siste tiden, og Yaras konkurrenter i andre land har også opplevd kraftig børsoppgang.

Tandberg steg 2,2 prosent til 165 kroner.

Akseptfristen knyttet til Ciscos bud på Tandberg gikk ut tirsdag ettermiddag. Samlet har Cisco fått aksepter fra 84 prosent av alle aksjene i det norske videokonferanseselskapet og dermed er akseptkravet på 90 prosent ikke møtt. Cisco har valgt å forlenge tilbudet frem til børsslutt torsdag, og gjentar at de kan komme til å trekke budet hvis ikke kravet om 90 prosent aksept blir nådd.

Les mer: Cisco mangler 6 prosent og Cisco forlenger

Hydro steg 1,9 prosent til 41,96 kroner etter at aluminiumskonsernet annonserte en ny runde med kostnadskutt.

Les mer: - Kuttene må komme overalt og - Sterkere lut må til

Finans var ingen vinner onsdag. DnB Nor falt 2,6 prosent til 63,30 kroner. Storebrand endte ned 2,8 prosent til 38,90 kroner.

Den tidligere storeieren Kaupthing Bank har nå solgt seg helt ut av Storebrand. Kaupthing har kvittet seg med en post på 24,7 millioner aksjer.

Les mer: Kaupthing selger Storebrand

Telenor falt 0,2 prosent til 79,95 kroner. Meglerhuset Nomura har senket kursmålet i Telenor til 93 kroner fra 95 kroner. Banken tror at markedet ikke har tatt tilstrekkelig høyde for at de finansielle tapene i India ikke kommer til å vil gi skattefradrag for konsernet. Likevel tror analytikerne at Telenors ledelse vil klare å levere på den strategiske planen de har satt for neste år og at det er en fundamental oppside i verdsettelsen av aksjen. De beholder kjøpsanbefalingen.

Statoil lå lenge i pluss, men falt på tampen av dagen og endte ned 0,2 prosent til 142,30 kroner. Også andre energiaksjer var tunge på tampen av dagen.

Klokken 16.30 norsk tid kom nye oljelagertall fra USA. Disse viste overraskende fulle lagre av råolje og bensin, og oljeprisen falt etter at dette ble kjent. Brent-olje koster nå rundt 78 dollar fatet, nesten 1 dollar mindre enn da lagertallene kom.

Les mer: Oljefall på lagertall

Børsvinner ble offshoreselskapet Cecon, som steg 20 prosent til 3,10 kroner etter å ha annonsert en intensjonsavtale.

Børstaper ble et annet offshoreselskap, EMGS, som falt 12 prosent til 4,50 kroner etter å ha gjennomført en emisjon.

Les mer: EMGS fikk inn penger

Falt etter emisjon gjorde også IT-selskapet Ignis, som endte ned 4,5 prosent til 4,49 kroner.

Les mer: Ignis henter penger

Fra USA kom en ny undersøkelse som viser at sysselsettingen i privat sektor fortsetter å falle, om enn i stadig mindre dramatisk grad.

Les mer: Jobbfall i USA

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere