Oljeaksjene rett ned på Oslo Børs

OSLO 20150730. Børsen Foto: Berit Roald / NTB scanpix

OSLO 20150730. Børsen Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Oljefall preger børsen.

10.09.15 12:36

Oslo Børs åpnet rett ned sammen med børsene i Europa torsdag, etter fall i oljeprisene og laber stemning både i USA og Asia.

Halvveis ut i handelsdagen er hovedindeksen ned 1,14 prosent til 590,4 poeng, mens børsene i Frankfurt, Paris og London klarer seg bedre, med nedgang på mellom 0,1 og 0,4 prosent.

Les også: Biotek-nytt sender aksje til værs

- Investorene er fremdeles usikre på hvordan det står til med veksten globalt, etter en rekke svake tall fra Kina de siste månedene. I tillegg er mange bekymret for hva en eventuell rentehevning fra Fed vil bety for aksjemarkedene, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

Oljefall
Fra oljemarkedet er det lite drahjelp å få. Nordsjøoljen handles for 47,8 dollar per fat, ned rundt en dollar siden i går ettermiddag.

Blant tungvekterne er børsbildet rødt. Statoil leder an med en nedgang på nærmere 1,8 prosent, DNB faller 0,5 prosent, mens Telenor og Yara er ned 0,6 prosent.

Oljerelaterte aksjer har hittil i en tung dag. Riggselskapet Seadrill ramler 4,8 prosent og oljeseviceindeksen er ned 2,4 prosent.

Både Schibsted og Höegh LNG faller mer enn 4 prosent, etter at selskapene har gjennomført emisjoner med rabatt til sluttkurs i går.

Milliardemisjon
Schibsted kan torsdag morgen opplyse at det har plassert vel 10,8 millioner B-aksjer i en emisjon rettet mot institusjonelle investorer i Norge og internasjonalt.

Det tilsvarer 5,0 prosent av eksisterende total aksjekapital i selskapet.

Tegningskursen, fastsatt gjennom en akselerert bookbuilding-prosess, ble satt til 246 kroner per aksje, tilsvarende en rabatt på 6,1 prosent fra gårsdagens sluttkurs.

Det gir et brutto proveny på rundt 2,66 milliarder kroner.

- Nettoprovenyet vil styrke selskapets kapitalbase og vil bli brukt til å finansiere strategiske oppkjøp, først og fremst innenfor Online rubrikk- segmentet, skriver Schibsted i en børsmelding.

Henter 844 mill.
Höegh LNG henter 844 millioner kroner, tilsvarende 100 millioner dollar, i en rettet emisjon på 6,92 millioner nye aksjer.

Emisjonen ble gjort til en tegningskurs på 122 kroner per aksje, tilsvarende en rabatt på 4,7 prosent fra gårsdagens sluttkurs.

Provenyet fra kapitalinnhentingen skal benyttes til finansiering av vekst gjennom bestilling av nye flytende LNG importterminaler (FSRU), samt til generelle selskapsformål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.