SANDEFJORD (Nettavisen økonomi): – Årets konsesjonsrunde er i de best kjente leteområdene. Jeg vil i dag tilby andeler i 83 tillatelser på norsk sokkel. Det er de meste som noen gang er tildelt, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) under Sandefjord-konferansen tirsdag.

De 83 utvinningstillatelsene fordeler seg på Nordsjøen (37), Norskehavet (32) og Barentshavet (14). 33 ulike oljeselskaper, fra de store internasjonale selskapene til mindre norske leteselskaper, får tilbud om andeler i en eller flere av disse tillatelsene. Lisensene gir mulighet til å lete etter olje på norsk sokkel.

– Gledelig

Oljeministeren sier det er svært gledelig at interessen er så stor i alle Norges tre oljeprovinser.

– Jeg ser frem til å se utforskingen i disse arealene – disse vil forhåpentligvis bidra til fremtidige arbeidsplasser og inntekter til staten. Vi håper på nye funn, sier han.

Olje- og energiministeren er veldig positiv på vegne av norsk olje- og gassektor. Dette er det største antallet utvinningstillattelser som noen gang er tilbudt i en tildelingsrunde på norsk sokkel. – Vi passerer tildeling nummer 1.000 med god margin, sier Freiberg.

Vil holde på rammebetingelsene

I et intervju med Nettavisen utdyper olje- og energiministeren om situasjonen for norsk olje- og gassproduksjon.

– Tilstanden er særdeles god. Vi har en attraktiv sokkel, vi har ulike selskaper som ser potensialet – og det er bra fordi fremtidig aktivitet er avhengig av at det både letes og finnes olje og gass, utdyper han til Nettavisen.

Oljeministeren forventer at rammebetingelsene holder seg som de har gjort lenge, og vil ikke tukle med leterefusjonsordningen.

– En av tingene som gjør norsk sokkel attraktiv, er gode og stabile rammebetingelser som vi har hatt lenge nå. Det er viktig, og kommer til å fortsette å være viktig, sier han.

Ministeren ønsker ikke å svare på den knusende dommen som er kommet fra Riksrevisjonen i dag knyttet til sikkerheten på norske oljeplattformer.

Les mer: Riksrevisjonen slår alarm etter gransking av Petroleumstilsynet