NA24.no

Oljedopet opptur på børsen

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Oslo Børs blir sendt rett opp, takket være oljeprisens himmelferd.

Følg børsen her

Aldri tidligere har oljeprisen vært høyere. Det bidrar til en solid opptur i det norske aksjemarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen stiger 1,31 prosent til 511,13 poeng fredag morgen.

Presset oljen opp
Kontraktsprisen på nordsjøoljen har passert 89 dollar fatet og desemberkontraktene har flørtet med 90 dollar. Aldri tidligere har frontkontraktene på råvarebørsen i London blitt verdsatt så høyt.

Dalende dollarkurs, lave oljelagre i USA samt konflikten mellom Tyrkia og Irak presser oljeprisen oppover. I tillegg har USA signalisert at de vil innføre nye sanksjoner i Iran. OPEC mener det ikke er svak tilbudsside som er skylden for den høye oljeprisen. Oljekartellet peker på at det er nok olje til å dekke etterspørselen og sier at ansvaret er den spekulative handelen i papirmarkedet.

Følg oljeprisen her

Hedgefond og andre investorer spekulerer i høyere oljepriser og handelen i papirmarkedet ligger skyhøyt. Det er med på å dra opp oljeprisen.

Oljet opptur
Oljegiganten StatoilHydro nyter godt av den høye oljeprisen. Aksjen blir sendt opp 1,49 prosent til 183,60 kroner.

Solenergiselskapet REC leverte noe svakere tall enn hva forventningene tilsa. Selv om de ikke klarer innfri så er markedet fornøyd. REC har nemlig sikret seg en wafer-kontrakt på hele 5,3 milliarder kroner. I tillegg har de inngått en avtale om å bygge en ny fabrikk som skal produsere både wafers, solceller og moduler Aksjen stiger 5,21 prosent til 262,50 kroner.

En rekke av de andre tungvekterne blir også sendt oppover. Yara stiger 2,56 prosent til 200 kroner, mens Frontline klatrer opp 2,06 prosent til 235 kroner. TGS, Sevan og Acergy stiger 1,44 prosent til 91,80 kroner, 1,15 prosent til 66 kroner og 1,99 prosent til 154 kroner.

- Noe semmert
NA24s nyhetsredaktør Sigvald Sveinbjørnsson kommenterer tallene fra REC og Hafslund.

Klikk og se intervjuet fra TV 2 Nyhetskanalen. Saken fortsetter under.

195032

Se flere saker fra NA24-TV her

Leder an
En rekke selskaper har lagt frem sitt resultat for tredje kvartal fredag. Blant dem er Simtronics som stiger 5,53 prosent til 5,15 kroner. Selskapet har satt ny rekord for andre kvartal på rad. De har snudd underskudd til overskudd og kommer med gode utsikter.

Ignis blir sendt opp 5,28 prosent til 8,98 kroner etter at datterselskapet Datametrix har fått en avtale med Banetele verdt 82 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere