NA24.no

Oljedryppende nedtur

Sist oppdatert:
Nedturen for oljeprisen tar ikke slutt. Frykt for fallende etterspørsel sender oljeprisen ned til under 63 dollar.

Et fat nordsjøolje med levering i oktober koster onsdag morgen 62,97 dollar ved råvarebørsen i London. Prisen på råolje har nå falt fra toppnoteringen på 78,40 dollar og det tilsvarer nesten 20 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

I går kom månedsrapporten fra det internasjonale energibyrået IEA der de kuttet den estimerte oljeetterspørselsveksten for både 2006 og 2007 med over 100.000 fat. Prognosen for etterspørselsveksten for 2006 ligger nå rundt en million fat per dag, som er det laveste nivået siden IEA begynte å publisere estimater for 2006 i juli i fjor.

Ikke noe orkan-stress
Saudi-Arabia guidet i går en økning av produksjonskapasiteten med 1,5 millioner fat pr. dag til 2009, og sier samtidig at landet vil fortsette å ha en reservekapasitet på 1,5 til 2 millioner fat pr. dag

Orkanene Florence og Gordon bidrar heller ikke til bekymringer i oljemarkedet. De kraftige vindmassene ligger begge trygt plassert i Stillehavet. En åttende potensiell orkan har dessuten dukket opp på metrologenes målinger, men heller ikke denne vinden har en faretruende retning.

Oljelekkasje
Oljegiganten BP sliter med nok en lekkasje.

Denne gangen er en oljeledning ved Long Beach i Sør-California. Hele 1.000 fat piplet ut ved terminalen.

Følg oljeprisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere