NA24.no

Oljedytt til børsen

Sist oppdatert:
Oljeprisen passerer psykologisk grense og det gir et godt løft på børsen.

Oslo Børs brenner til med en oppgang på 0,65 prosent til 467,50 poeng fredag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen steg torsdag kveld til over den psykologiske grensen på 60 dollar fatet i den amerikanske handelen, men faller noe tilbake fredag morgen. En brann ved Elk Hills-feltet førte til at produksjonen ble stengt. Feltet som opereres av Occidental Petroleum er det syvende største feltet onshore i USA og har en daglig produksjon på 120.000 fat olje.

Et fat nordsjøolje med levering i mars koster 59,08 dollar ved råvarebørsen i London tidlig fredag morgen.

Da Oslo Børs stengte torsdag var oljeprisen rundt 57,40 dollar. Oppgangen i oljeprisen har ført til at Statoil og Norsk Hydro blir løftet 1,72 prosent til 162,50 kroner og 1,72 prosent til 200,50 kroner.

Stiger godt
Crew Minerals har blitt innlemmet i Orions Securities sin modellportefølje. Meglerhuset trekker frem at selskapet sitter med flere mineralkonsesjoner som Mindoro Nickel. Samtidig skriver Orion i sin morgenrapport at nikkelprisen er råsterk, og at dette øker sannsynligheten for suksess på Mindoro. Dessuten er innsidekjøpene en god indikasjon på at risk/reward-forholdet er attraktivt i aksjen, mener meglerhuset.

Det lille oljeselskapet CanArgo har gjennomført emisjon i datterselskapet Tethys. Emisjonen ble rettet mot en gruppe investorer og provenyet er på 17 millioner dollar. Samtidig melder selskapet at de har startet boringen av brønnen Kumisi#1. Aksjen starter dagen med en oppgang på 6,40 prosent til 7,15 kroner.

Skuffende tall
Panteselskapet Repant leverte et skuffende resultat for fjerde kvartal. Selskapet viser en klar økning i omsetningen, men klarer fortsatt ikke levere et overskudd. Driftsinntektene var på 55,1 millioner kroner mens resultat før skatt endte på et underskudd lik 6,9 millioner kroner.

I samme kvartal i fjor var resultat før skatt på minus 8,5 millioner kroner som kom fra en omsetning på 1,3 millioner kroner. Aksjen faller 7,07 prosent til 13,80 kroner.

Telio leverte også et betydelig underskudd da de presenterte sitt resultat for fjerde kvartal. Omsetningen steg til 83,3 millioner kroner fra 52 millioner kroner, mens underskuddet vokste til 8,35 millioner kroner før skatt fra 0,15 millioner kroner.

Telio faller 6,36 prosent til 20,60 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere