*Nettavisen* Økonomi.

Oljefall bremset børsopptur

Oslo Børs klarte så vidt å holde seg i pluss mandag, men en fallende oljepris gjorde at det holdt hardt.

20.03.06 17:11

(NA24): Oslo Børs hovedindeks endte mandag opp 0,14 prosent til 380,24 poeng. Dermed ble det en ny dag med rekordhøy sluttnotering.

Men det holdt hardt. Oljeprisen falt utover dagen, og tynget Hydro og Statoil, samtidig som USA-børsene ikke åpnet så positivt som mange nok hadde trodd.

Oljeprisen falt utover dagen, og et fat nordsjøolje for levering i mai koster nå 62,75 dollar, en nedgang på nær 1 prosent fra fredag. Hydro og Statoil falt dermed begge rundt 1 prosent til henholdsvis 835 og 175 kroner.

DNO klarte derimot en oppgang på 1 prosent, og oljeservicesektoren steg også, så det var ikke helsvart for energisektoren. Seismikkselskapet PGS steg drøyt 2 prosent til 299,50 kroner etter å ha meldt om kontrahering av et nytt skip hos Aker Yards og holdt en presentasjon hvor ledelsen kom med positive utsikter..

Børsvinner i dag ble gullselskapet International Gold Exploration, som steg så mye at Oslo Børs stanset handelen en periode for å undersøke situasjonen. Aksjen endte til slutt opp 16 prosent til 2,71 kroner. Selskapet har holdt presentasjoner for flere meglerhus, og dette har trolig bidratt til økt interesse.

Programvareselskapet Vizrt steg 8 prosent til 84 kroner etter å ha meldt at selskapet åpner et Moskva-kontor for å dekke økt etterspørsel i dette markedet.

Norske Skog endte med en nedgang på 0,4 prosent til 112 kroner, etter tidligere på dagen å ha steget på meldingen om at toppsjefen Jan Oksum må gå fordi styret ønsker økt fart i omstillingen etter dårlige resultater for papirprodusenten.

Ute i Europa er det fortsatt plusstall på de første børsene, men USA-børsene er praktisk talt uendret, etter å ha åpnet i pluss.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag