NA24.no

Oljefall etter lagertall

Sist oppdatert:
Ukentlige tall viser overraskende fulle lagre av både råolje og ulike oljeprodukter. Oljeprisen falt umiddelbart.

HOUSTON (NA24): Lagrene av bensin i USA steg med 0,4 millioner fat til 205,8 millioner fat, ifølge tall fra det amerikanske energidepartementet. Det var første gang på fem uker at lagrene steg, etter den såkalte kjøresesongen i USA. Oppgangen var uventet. Markedet hadde i snitt ventet et fall på rundt 2 millioner fat.

Råoljelagrene falt med 0,6 millioner fat til 330,4 millioner fat. Her var det ventet et større fall, på rundt 1,5 millioner fat.

Lagrene av destillater, som omfatter diesel og fyringsolje, økte med 2,3 millioner fat til 135,5 millioner fat. Det var en større oppgang enn markedets forventning, som lå mellom 0,5 og 1,0 millioner i pluss.

I en annen rapport, fra bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute, meldes det om et større fall i råoljelagrene, men også en større økning av bensinlagrene.

Alt i alt er tallene klart negative for oljeprisen. Nordsjøolje for levering i oktober har falt fra 72,70 til 71,75 dollar fatet tre timer etter at tallene kom onsdag ettermiddag 16.30 norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere