NA24.no

Oljefall fyrte opp børsene

Sist oppdatert:
De amerikanske investorene sendte børsene ned mesteparten av dagen, men med oljefall steg de på slutten.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oljeprisfallet og sterke tall fra Dell opphev til slutt svake forbrukertillitstall og svake General Motors-aksjer.

NA24 - din næringslivsavis

Som ventet var det ikke det helt store volumet i dag, ettersom flere tar seg et tidlig Thanksgiving-avbrekk. I morgen er det halv handledag og fredag er børsene stengt.

De toneangivende
Industriindeksen Dow Jones steg med 0,04 prosent, mens den bredere S&P 500 klatret med 0,23 prosent. Teknologiaksjene var med på moroa og steg med 0,45 prosent.

Klikk her for å følge Nasdaq og børsene i utlandet

Flere i trygdekø
Antallet arbeidsledige som møtte opp til å søke om ledighetstrygd for første gang økte i forrige uke med 12.000 til 321.000. Dette var noe mer enn hva markedet hadde ventet.

Ifølge en sammenstilling fra Bloomberg News ventet økonomene at antallet ville holde seg på rundt 310.000 førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd.

- Kombinasjonen av lavere energipriser og det positive resultatet fra Dell vil fortsette å flytte markedet høyere, sier sjefmarkedsstrateg Art Hogan, hos Jefferies & Co., til Marketwatch.

Markedet reagerte ikke nevneverdig på ledighetstallene da de ble sluppet. En nedgang her har mest sannsynligvis vært bakt inn i markedet på forhånd. Til og med Det hvite hus signaliserte i går at de ser for seg en noe høyere arbeidsledighet det kommende året.

Svake signaler
Michigan-indeksen kom litt svakere inn enn ventet.

De foreløpige tallene over forbrukernes sentiment var lavere i november enn hva markedet hadde ventet. Indeksen kom inn på 92,1.

Ifølge en sammenstilling fra Bloomberg News ventet økonomene at sentimentsundersøkelsen skulle ende på 93,5 poeng.

Men det gjorde de derimot når Michigan lettet på sløret.

Dell i sentrum
Aksjene til Dell Inc. steg med 9,9 prosent i førhandelen til 27,27 dollar. Årsaken er at selskapet sent i går sa at kvartalsoverskuddet hadde steget med nesten 12 prosent. Selv om selskapets omsetning ikke hadde steget like mye som analytikerne spådommer indikerer den allikevel at selskapet tar nye marginer.

Oljenedgang
Oljeprisen steg kraftig på gårsdagens handel, men i dag falt den tilbake.

De amerikanske oljelagrene steg med 5,1 millioner fat til 341,1 millioner fat. Bensinlagrene ble også større, for første gang på seks uker, med en økning på 1,4 millioner fat til 201,7 millioner fat. De oljebaserte destillatene falt imidlertid, for syvende uke på rad, med en nedgang på 1,2 millioner fat til 133,8 millioner fat.

Oljeprisen endte ned 93 cents til 59,24 dollar på råvarebørsen i New York.

Det er ventet at en unormalt varm vinter i USA vil minske etterspørselen etter spesielt fyringsolje, noe som vil senke oljeprisen. Prisen på fyringsolje har falt med 0,7 prosent så langt på dagens handel.

Klikk her for å følge oljeprisen

Dagens nøkkeltall
Dow 12,326.95 +0.04%

Nasdaq 2,465.98 +0.45%

S&P 500 1,406.09 +0.23%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere