NA24.no

Oljefall i Oslo

Sist oppdatert:
Svakere oljepris demper stemningen på Oslo Børs.

Fallet i oljeprisen sender Oslo Børs ned for fjerde dag på rad. Hovedindeksen faller 0,65 prosent til 485,95 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Statoil har presentert sitt resultat for første kvartal for markedet. Oljegiganten klarer ikke helt innfri forventningene, men det kom ingen bomber fra Statoil i forbindelse med kvartalsrapporten. Selskapet sliter som vanlig med fallende produksjon og høyere kostnader. Lavere olje- og gasspriser gjorde også sitt til at resultatet ble svakere.

Markedet svarer med å sende Statoil-aksjen ned 1,20 prosent til 164,50 kroner. Nedturen kommer i størst grad som følge av fallende oljepris. Norsk Hydro vil legge frem sitt resultat i morgen, og faller 0,47 prosent til 209,75 kroner. Nedgangen i oljeprisen er med på å sende DNO ned 1,89 prosent til 11,42 kroner, mens Altinex stiger 0,57 prosent til 1,77 kroner.

Ved råvarebørsen i London har prisen på et fat nordsjøolje med levering i juli falt til 68,24 dollar. En dollar koster samtidig 6,03 kroner. Innsettelsen av den nye presidenten i Nigeria og bilaterale samtaler mellom USA og Iran gir grunn til håp for roligere tider i den geopolitiske situasjonen.

Bensinprisen faller også noe tilbake etter at raffineriene har fått i gang produksjonen. Problemer ved raffineriene i USA og faren for streik ved raffineriene i Europa har sendt bensinprisen til rekordnivåer ved pumpene i USA.

Kjøresesongen er i gang for fullt og til fredag sparkes orkansesongen i gang. Amerikanerne setter seg bak rattet og benytter ferie dagene på de langstrakte veiene i USA.

Elektronikkjeden Expert blir løftet 18,35 prosent til 158 kroner. Storeieren A Wilhelmsen ble i løpet tirsdag ettermiddag enda større eier i Expert. De ville kjøpe minst 23 prosent av de utstående aksjene i elektronikkjeden og fikk god respons på sitt tilbud. Nå har de kommet over en eierandel på 60 prosent og har lagt frem et pliktig tilbud på alle aksjene i selskapet.

Budet er på 160 kroner og gir en god premie til aksjonærene. Premien er på 19,9 prosent sammenlignet med sluttkursen tirsdag.

Maritime Industrial Services la frem et solid resultat for første kvartal og blir sendt opp 5,71 prosent til 37 kroner. Overskuddet vokser og selskapet er optimistiske med å nå forventningene de har til seg selv.

Vannrenseteknologiselskapet Goodtech stiger 4,38 prosent til 4,05 kroner. Selskapet har fått en kontrakt verdt 15 millioner svenske kroner og stammer fra Stockholm Vatten som ønsker å benytte seg av varmevekslerteknologi fra Goodtech.

Frontline faller 2,11 prosent til 255 kroner etter at de også leverte et resultat som var noe svakere enn hva markedet hadde ventet. Selv om rederiet innfrir på bunnlinjen leverer de svakere på driften. Utbyttet landet på 1,50 dollar per aksje i første kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere