NA24.no

Oljefall i USA

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lagerspekulasjon senker oljeprisen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I forkant av de ukentlige amerikanske lagrene med bensin venter et analysekorps, som Bloomberg har forhørt seg hos, at disse steg med 1,6 millioner fat i forrige uke. Det er ventet at lagrene med destillater, som omfatter diesel og fyringsolje, vil vise en økning på 800.000 fat. Foruten forventninger om økte lagre faller oljen også på mindre bekymringer om at den tropiske syklonen Gonu vil ramme oljeleveransene fra Midtøsten.

NA24 - din næringslivsavis

- Analysemiljøet snakker unisont om lagrene. Det ser ut som at produktlagrene vil fortsette å bygge seg opp i den nærmeste fremtiden, sier en energianalytiker, ifølge Bloomberg.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i juli, 65,61 dollar fatet. Dette er en nedgang på 60 cent eller 0,9 prosent. Prisene på denne oljen er nå 9,6 prosent lavere enn hva som var tilfellet for ett år siden.

- Vi få nedsalg før morgendagens data ettersom det er ventet at den forventede økningen vil slå inn. Prisene vil hoppe om vi ikke får en betraktelig økning i morgen, sier en energianalytiker, ifølge Bloomberg.

Følg oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere