*Nettavisen* Økonomi.

Oljefall på lagertall

Foto: Fotograf:DAVID MCNEW (AFP)

Markedet reagerer med å sende oljeprisen ned etter lagerraporten i USA.

Den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene viser at råoljelagrene vokste i forrige uke.

Rapporten viser at råoljelagrene vokste med 0,8 millioner fat til 339,9 millioner fat, og nivået ligger fortsatt over den øvre grensen for snittet den siste tiden.

Bensinlagrene viste en overraskende vekst på 1,7 millioner fat, mens destillatlagrene falt med 2,1 millioner fat.

I forkant ventet analytikerne at råoljelagrene ville vokse med 0,9 millioner fat, og at bensinlagrene ville falle med én millioner fat. Destillatlagrene var ventet å vise et trekk på 1,1 millioner fat. Forventningene er samlet inn av Platts, og gjengitt i Marketwatch.

Utviklingen viser en helt annen vei enn hva rapporten fra American Petroleum Institute viste, skriver Reuters. Rapporten fra API som kom tirsdag kveld viste et fall i råoljelagrene på 3,5 millioner fat. Her hadde analytikerne ventet en vekst på 1,8 millioner fat. Bensinlagrene og destillatlagrene viste en mindre nedgang enn forventet.

I oljemarkedet blir rapporten mottatt med å sende prisen på råolje ned. Kontraktene på nordsjøolje med levering i desember faller 1,5 prsoent til 76,75 dollar per fat. Frontkontrakten på den amerikanske referanseoljen WTI faller til 78,20 dollar per fat.

Følg oljeprisen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag