NA24.no

Oljefall på lagertall

Oljeplattform GOM mexicogolfen mexicogulfen Oljeproduksjon oljefelt
Oljeplattform GOM mexicogolfen mexicogulfen Oljeproduksjon oljefelt Foto: ALFREDO GUERRERO - HANDOUT (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mer råolje på de amerikanske lagrene.

Den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene viser en overraskende vekst.

NA24 - din næringslivsavis

I rapporten kommer det frem at råoljelagrene vokste med 2,1 millioner fat i forrige uke, og dermed er lagrene økt til 339,9 millioner fat. Det er godt over den øvre grensen for hva som er normalt for denne tiden.

Bensinlagrene viste også en langt større vekst enn hva markedet hadde regnet med på forhånd. I forrige uke økte bensinlagrene med 4 millioner fat. Destillatlagrene gikk til gjengjeld ned mer enn enn ventet med et fall på 1,2 millioner fat.

Marketwatch skriver at analytikerne ventet ifølge Platts at råoljelagrene ville falle med 1,3 millioner fat, mens destillatlagrene ville vise en nedgang på 0,45 millioner fat. Bensinlagrene var ventet å stige med 0,9 millioner fat.

Raffinerienes utnyttelseskapasitet falt til 79,7 fra 80,3 prosent uken i forveien.

Rapporten viser også at USA importerte 8,4 millioner fat olje per dag i forrige uke. Det er en nedgang på rundt 549.000 fat per dag sammenlignet med den foregående uken. Snittet de siste fire ukene ligger på 8,6 millioner fat per dag og det er 1,3 millioner fat per dag lavere enn i samme periode i fjor.

I oljemarkedet har rapporten fra American Petroleum Institute sendt prisene ned. Rapporten kom tirsdag kveld og viser at råoljelagrene steg med 2,9 millioner fat. Bensinlagrene steg med 3,4 millioner fat og destillatlagrene økte med 1 millioner fat.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje omsatt for 78,90 dollar per fat.

Følg oljeprisen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere