*Nettavisen* Økonomi.

Oljefall på Oslo Børs

Oslo Børs åpner i rødt mandag sammen med børsene i Europa.

BW Offshore rett ned etter utbyttestans. Nytt fall i oljeprisen.

Oslo Børs åpner i rødt mandag sammen med børsene i Europa.

Hovedindeksen faller 0,56 prosent til 622,41 poeng, og heller ikke fra oljemarkedet er det drahjelp å få.

I Europa åpner børsene i Frankfurt, Paris og London ned mellom 0,2 og 0,7 prosent. Nordsjøoljen omsettes for 43,8 dollar per fat, ned rundt en halv dollar siden fredag ettermiddag.

Statoil følger med oljeprisen i tidlig handel og faller 1,4 prosent. Tungvektere som Hydro og DNB åpner også med nedgang.

Indeksen som følger de mest omsatte selskapene i oljeservice åpner ned 1,6 prosent.

Aksjefall etter utbyttestans
Som følge av nedgangen i aktiviteten i industrien har styret i BW Offshore besluttet å suspendere utbyttebetalinger frem til visibiliteten i markedet bedres.

På børsen svarer investorene med på sende aksjen ned 7,1 prosent.

- Den fortsatt lave oljeprisen har endret utsiktene på kort og mellomlang sikt for BW Offshores produkter og tjenester. Makroforholdene for offshoreindustrien er betydelig forverret med forventet fortsatt fall i investeringer, skriver BW Offshore i rapporten for tredje kvartal.

BW Offshore fikk inntekter på 309 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 249 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor.

I samme periode bidro en nedskrivning til at driftsresultatet ble redusert til 34 fra 68 millioner dollar, mens resultatet før skatt falt til 7 fra 50 millioner dollar.

Fusjonerer i oljeservice
Oljeserviceselskapet Archer slår sammen de nordamerikanske brønntjenesteselskapene med Quintana Energy Services.

Fusjonen omfatter Archers virksomheter «Pressure Pumping», «Directional Drilling», «Pressure Control» og «Wireline», opplyser selskapet i en børsmelding.

Oppgjøret til Archer er i aksjer. Etter sammenslåingen vil Archer ha en eierandel på 42 prosent i Quintana Energy Services, som er tilknyttet private equity-selskapet Quintana Energy Partners.

Transaksjonen er godkjent av styret i begge selskaper, men er betinget regulatoriske godkjennelser og godkjennelse av banker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.