*Nettavisen* Økonomi.

Oljefall på Oslo Børs

Med nedgang i oljeprisen og oljeaksjene ble Oslo Børs hengende etter de fleste børsene i Europa onsdag. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Oljeprisen trykket børsen ned.

Med nedgang i oljeprisen og oljeaksjene ble Oslo Børs hengende etter de fleste børsene i Europa onsdag.

Ved stengetid var hovedindeksen ned 0,06 prosent til 624,49 poeng, mens aksjene i London, Paris og Frankfurt var opp mellom 0,9 og 2,1 prosent.

I oljemarkedet falt prisene tilbake i forkant av den ukentlige amerikanske oljelagerstatistikken, med nordsjøoljen ned 2,3 prosent til 45,1 dollar per fat.

Statoil slo følge med oljeprisen og falt 1 prosent, mens indeksen som følger de mest omsatte oljeserviceaksjene var ned 2,1 prosent.

Bedre ble dagens for Telenor som bidro positivt med oppgangen på 1 prosent, mens Yara steg 0,8 prosent. DNB var opp 0,1 prosent etter at banken la frem nye finansielle mål på kapitalmarkedsdagen i London.

Kraftige kostnadskutt
Før børs la Odfjell Drilling frem en kvartalsrapport som viser at riggselskapet svinger sparekniven i et vanskelig riggmarked.

Lavere aktivitet krymper inntektene til riggselskapet i tredje kvartal, noe som motvirkes av de kraftige kostnadskuttene.

Sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor ble aktiviteten ytterligere redusert i områdene «Drilling & Technology» og «Well Services» i Norge og i Storbritannia, opplyser riggselskapet i kvartalsrapporten.

I løpet av 2015 har Odfjell nedskalert ingeniørkapasiteten med nesten to tredjedeler i området «Technology», på grunn av redusert etterspørsel i Nordsjøen.

- Svekkelsen i boremarkedet har fortsatt gjennom tredje kvartal 2015 og vi ser ingen tegn til bedring på kort til mellomlang sikt, skriver riggselskapet.

Lavere inntekter og kostnader
For kvartalet endte driftsinntektene på 222 millioner dollar, ned fra 275 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor, mens brutto driftsresultat (EBITDA) steg til 92 fra 85 millioner dollar.

I perioden er personellkostnadene og andre driftskostnader kuttet med til sammen 61 millioner dollar.

Resultatet før skatt falt imidlertid til 15 fra 33 millioner dollar, tynget av tap i tilknyttede selskaper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.