NA24.no

Oljefall på Oslo Børs


Oslo Børs setter kursen nedover sammen med oljeprisen tirsdag.
Oslo Børs setter kursen nedover sammen med oljeprisen tirsdag. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Oljeprisen preger børsen, Next avslører navn på storkunde.

Oslo Børs satt kursen nedover sammen med oljeprisen tirsdag morgen.

Halvveis ut i handelsdagen er hovedindeksen ned 0,68 prosent til 619,26 poeng, mens oljeprisen har falt rundt en halv dollar siden i går ettermiddag, til 47,2 dollar per fat.

- Nedgangen kommer som følge av at markedsaktørene stålsetter seg for annonsering av en nedjustert vekstmålsetting fra Kina i løpet denne uken, kommenterer DNB Markets i en morgenrapport.

På børsen leder Statoil an i nedgangen, med et fall på 1,8 prosent, men også andre tungvektere faller.  Telenor er ned 1,2 prosent, DNB faller 0,9 prosent og Norsk Hydro er ned 2,4 prosent.

Indeksen som følger de mest omsatte oljeserviceaksjene sendes ned 2,7 prosent.

Avslører navn på storkunde
Blant de mest omsatte selskapene faller Next Biometrics 4,6 prosent.

Next varslet i forrige uke at det ville avsløre navnet på selskapets første storkunde.

Tirsdag morgen melder Next at det er IT-selskapet Dell som har implementert biometeriselskapets fingeravtrykksensorer i en rekke av deres nye notebook og tablet-produkter.

På Oslo Børs har Next-aksjen steget flere hundre prosent etter at de kjente svenske investorene Melker Schörling og Ola Rollén investerte i selskapet.

I teknologisektoren er biometri i vinden og I Sverige har konkurrenten Fingerprint Cards steget mer enn 1.000 prosent på Stockholm-børsen i år.

Røde tall fra Spetalen-selskap
På selskapssiden har det Øystein Stray Spetalen-tilknyttede selskapet Aqualis rapportert et underskudd etter skatt på 1,5 millioner dollar i tredje kvartal, mot et tap på 1,2 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

I perioden var inntektene til ingeniør- og konsulentselskapet ned til 9,5 fra 11,3 millioner dollar, mens driftsresultatet falt til negative 1,4 fra minus 1 million dollar.

På Oslo Børs sendes aksjen ned 6,1 prosent.

Selskapet opplyser at det fortsatte ekspansjonen i kvartalet, gjennom åpningen av tre nye kontorer og planene om å satse i solenergisektoren.

I september signerte Aqualis en intensjonsavtale om kjøp av en eierandel på 49,9 prosent i Adler Solar, et tysk selskap som spesialiserer seg på levering av blant annet ingeniørtjenester innen solenergisektoren.

Nye USA-tall
Senere i dag er det klart for ny statistikk over ordreinngang i amerikansk industri i september, samt en oppdatering over boligprisene i august og forbrukertillit i oktober.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere