NA24.no

Oljefall utløser rekorder

Handelen med oljekontrakter nådde nye rekordnivåer i London i går.

Fallene og nervøsiteten i oljeprisen de siste par ukene har utløst en voldsom handel med ulike derivatkontrakter tilknyttet olje. Det kulimerte i går med ny handelsrekord på futuresbørsen ICE Futures i London.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge børsen som eies av det børsnoterte selskapet InterciontinentalExchange (ICE) så ble det i går omsatt voldsomme 640.599 futureskontrakter i ICE-systemet. Det er en økning på vodlsomme 12,9 prosent sammenlignet med den forrige rekorden satt 7. august i år.

Futures er en standardisert avtale mellom to parter om å kjøpe eller selge et et antall verdipapirer eller råvarer til en gitt pris på et gitt tidspunkt i fremtiden. ICE omsetter futureskontrakter knyttet til råolje, naturgass og petroleumsprodukter.

Det meste kjente produktet som handles hos ICE Futures er kontrakter på oljekvaliteten Brent Blend, også kalt nordsjøolje. Her ble det også satt ny rekord i går med 255.159 kontrakter knyttet til referanseoljen Brent omsatt. Den forrige rekorden lød på 252.296 Brent-futures omsatt 10. august.

Handelen med kontrakter tilknyttet den amerikanske referanseoljen Western Texas Intermediate noterte også ny rekord i går med 243.685, samtidig som antallet åpne kontrakter nådde et nytt rekordnivå på 342.888.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere