NA24.no

Oljefallet kan utløse konkursbølge

GJELDSTYNGET: Investorpengene har strømmet inn over oljebransjen de siste årene, noe som blant annet har bidratt til skiferboomen.
GJELDSTYNGET: Investorpengene har strømmet inn over oljebransjen de siste årene, noe som blant annet har bidratt til skiferboomen. Foto: David Mcnew
Sist oppdatert:
Storbank spår konkurser og pengetørke.

Storbanken Barclays spår konkurser og pengetørke for oljeselskaper i USA etter oljeprisfallet, skriver Dagens Næringsliv.

- De store, velkapitaliserte selskapene vil greie seg gjennom en periode med lave priser. Men mange selskaper er ikke det. Flere er allerede på konkursens rand etter prisfallet. Priser nede på 60-tallet – selv i bare tre til seks måneder – vil få konsekvenser, sier energianalysesjef Michael Cohen i Barclays i New York til avisa.

Han sier Barclays og andre store banker vil kvie seg for å låne penger til selskaper som ikke tjener penger med dagens lave oljepris.

Investorpengene har strømmet inn over oljebransjen de siste årene, noe som blant annet har bidratt til skiferboomen. På skiferfeltene i Nord-Dakota og Texas er det ofte små og gjeldsfinansierte selskap som står bak, skriver DN.

Mange bransjefolk tror på fortsatt fallende oljepriser, melder NTB.

Olivier Jakob fra konsulentselskapet Petromatrix tror 60 dollar vil bli etablert som et «gulv» på kort sikt. Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets mener på sin side at oljeprisen vil falle under 70 dollar før jul.

Oslo Børs falt kraftig fredag, dagen etter at OPECs avgjørelse om uendret produksjonsmål sendte oljeprisen rett ned.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere