*Nettavisen* Økonomi.

Oljefeberen ga seg

Etter en knallstart på uka klarte traderne å beherske seg onsdag.

22.02.06 16:44

Fall i oljeprisen trakk oljeaksjene og Oslo Børs ned onsdag. I London har prisen på et fat nordsjøolje falt med rundt 60 cent i løpet av dagen.

I løpet av helgen drev uroen i Nigeria oljeprisen opp 2,50 dollar per fat, og enkelte analytikere mente prisen kunne bli presset opp mot 70 dollar fatet. Nå er anslagene mer forsiktige.

Oljeanalytiker Rune Kongstein i Norwegian Oil Trading mener oljeprisen vil ligge mellom 60 og 65 dollar fatet i de kommene ukene.

- Så sant at situasjonen i Nigeria holder seg stabil, så tror jeg at prisen vil ligge i det området, sier Kongstein til TV 2 Nettavisen.

- Så anslagene på priser helt opp mot 70 dollar er for optimistiske?

- Prisen ble hauset opp i begynnelsen av uken på grunn av den geopolitiske situasjonen, men situasjonen i de globale lagrene er god og vi får derfor en motreaksjon nå, sier Kongstein.

- Hva kan løfte prisen opp mot 70 dollar?

- Hvis det skulle bli totalt anarki i Nigeria og all oljeproduksjonen faller bort, og situasjonen i Iran tilspisser seg, kan vi se nye rekordnoteringer på over 70 dollar fatet.

Onsdag endte aksjekursen til oljekameratene ned. Sjekk kursene her:

Statoil
Hydro
DNO

Etter en eventyrlig oppgang tirsdag, faller oppdrettsselskapet Fjord Seafood med nesten en prosent onsdag. Kursfallet kommer etter at Jens Ulltveit-Moe solgte rundt 60 millioner aksjer i selskapet.

Sjekk Fjord-kursen her.

Ementor er en av vinneraksjene onsdag. Aksjen var like før børsslutt opp over 13 prosent. I løpet av onsdagen presenterte valgkomiteen sitt forslag til det nytt styre for selskapet.

Sjekk Ementor-kursen her.

Onsdagens børstaper ble Nera som la frem skuffende resultater for fjerde kvartal.

Hovedindeksen endte til slutt ned 0,64 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag