NA24.no

Oljefest på børsen

Sist oppdatert:
Aksjene på Oslo Børs stiger på den sterke oljeprisen. Oljeserviceaksjene er hete.

Sjekk aksjekursene her.

Oljeaksjene fyrer oppunder dagens oppgang på Oslo Børs. Tungvekterne blir løftet av den sterke oljeprisen og sender hovedindeksen opp 1,25 prosent til 371,81 poeng.

Oljeoppgang
Oljeprisen styrker seg videre tirsdag formiddag. Ved lunsjtider omsettes de første kontraktene på nordsjøolje for 71,22 dollar fatet.

Følg oljepris-utviklingen her.

Redusert produksjon ved raffineriene i Louisiana får markedet til å sende oljeprisen opp. Oljesøl i forbindelse med kraftig regn fikk oljemarkedet til å sende opp prisen på bensin rett opp grunnet redusert aktivitet. Fokuset er også rettet mot den norske streiken i oljeindustrien.

Irans oljeminister har dessuten gjentatt at de vil bruke oljen som pressmiddel i forbindelse med konflikten rundt landets atomprogram. Oljeprisen presses opp selv om det Irans naboland, Irak, er i rute med sin produksjon.

En dollar koster samtidig 6,30 dollar. Den amerikanske valutaen styrker seg igjen mot euroen og kronen. I går kveld var styrkeforholdet noe annerledes. Et medlem av den europeiske sentralbanken varsler en mer aggressiv rentepolitikk i eurosonen for å takle høyere inflasjonsrisiko. Dette fikk euroen til å stige og kronen fulgte etter.

Sterke giganter
Statoil stiger hele 2,40 prosent til 171 kroner, mens Norsk Hydro blir løftet 2,15 prosent til 167 kroner. DNO stiger 0,79 prosent til 12,80 kroner, mens Altinex handles opp 1,55 prosent til 1,31 kroner.

Oljeselskapene har blitt satt på dagsorden også internasjonalt. Fredagens oppkjøp til over 21 milliarder dollar, har fått markedet til å se økte verdier og reprising

- Andarkos bud på Kerr-McGee tilsvarer 18,3 dollar per fat reserver. ConocoPhillips kjøpte i desember Burlington for 17,8 dollar per fat reserver. Statoil og Hydro prises etter vår beregning på henholdsvis 13,48 per fat og 10,49 dollar per fat. Dette indikerer at verdsettelsen, på dette nøkkeltallet, er relativt sett gunstig. Vi har kjøpsanbefalinger med kursmål 200 kroner i Statoil og 185 kroner i Norsk Hydro, skriver DnB NOR Markets til sine kunder.

Hett innen oljeservice
Oppgangen blant oljeaksjene smitter over på oljeserviceaksjene. Acergy stiger 6,50 prosent til 94,50 kroner. Meglerhusene Pareto og ABG Sundal Collier er de største nettokjøperne med henholdsvis 44 og 32 prosent.

Subsea 7 klatrer etter med en oppgang på 5,57 prosent. Carnegie er mest sulten på Subsea 7-aksjen i dag og står bak over halvparten av alle nettokjøpene.

SeaDrill gjør det også sterkt og stiger 4,20 prosent.

TeleComputing topper vinnerlisten med en oppgang på 9,55 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere